نحوه استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

نحوه استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس
خواندن این مطلب
5 دقیقه
زمان میبرد!

نحوه استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

معرفی اجمالی از اندیکاتور RSI

در این مقاله از سرفصل اندیکاتور ها به نحوه استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس می پردازیم. اندیکاتور قدرت نسبی یا همان RSI یک اندیکاتور محبوب است که توسط یک تحلیلگر تکنیکالی به نام جی.ولز وایلدر توسعه یافته است و به معامله گران کمک می کند قدرت بازار فعلی را ارزیابی کنند.

اندیکاتور RSI شبیه Stochastic است زیرا شرایط خرید و فروش بیش از حد در بازار را مشخص می کند.

همچنین از 0 تا 100 مقیاس بندی شده است.

به طور معمول، با رسیدن به عدد 30 یا کمتر نشان دهنده شرایط فروش بیش از حد بازار و افزایش احتمال تقویت قیمت (بالا رفتن) است.

برخی از معامله گران تفسیر می کنند که یک جفت ارز بیش از حد فروش نشان می دهد که روند نزولی احتمالاً معکوس می شود، به این معنی که فرصتی برای خرید است.

با رسیدن به عدد 70 یا بالاتر نشان دهنده شرایط خرید بیش از حد و افزایش احتمال تضعیف قیمت (کاهش) است.

برخی از معامله گران تفسیر می کنند که یک جفت ارز بیش از حد خرید نشان دهنده این است که روند افزایشی احتمالاً معکوس می شود، به این معنی که فرصتی برای فروش است.

معرفی اجمالی از اندیکاتور RSI
معرفی اجمالی از اندیکاتور RSI

در بالا علاوه بر وجود نشانه های خرید و فروش بیش از حد در اندیکاتور RSI، معامله گرانی که از اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) استفاده می کنند، به دنبال کراس اوورهای خط مرکزی نیز هستند. حرکت از زیر خط مرکزی (50) به بالا نشان دهنده روند صعودی است.

یک تقاطع خط مرکزی در حال افزایش زمانی رخ می دهد که مقدار RSI از بالای خط 50 در مقیاس عبور کند و به سمت خط 70 حرکت کند. این نشان می دهد که روند بازار در حال افزایش است و تا زمانی که RSI به خط 70 نزدیک شود به عنوان یک سیگنال صعودی دیده می شود.

حرکت از بالای خط مرکزی (50) به پایین نشان دهنده روند نزولی است. زمانی که مقدار RSI از زیر خط 50 در مقیاس عبور می کند، به سمت خط 30 حرکت می کند، خط مرکزی سقوط می کند. این نشان می دهد که روند بازار از نظر قدرت ضعیف شده است و تا زمانی که RSI به خط 30 نزدیک شود به عنوان یک سیگنال نزولی دیده می شود.

نحوه معامله با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

RSI را می توان درست مانند اندیکاتور Stochastic استفاده کرد. بسته به اینکه در بازار بیش از حد خرید شده باشد یا بیش از حد فروش، می توانیم از آن برای انتخاب بالا و پایین بالقوه استفاده کنیم. در زیر نمودار 4 ساعته EUR / USD را مشاهده می کنید.

نحوه معامله با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس
نحوه معامله با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

نمودار EUR / USD در هفته کاهش یافت و در طول دو هفته حدود 400 پیپ سقوط کرد. در 7 ژوئن، قبلاً زیر سطح 1.2000 معامله می شد.

با این حال، RSI به زیر 30 سقوط کرد و نشان داد که ممکن است فروشنده دیگری در بازار باقی نماند و این حرکت ممکن است به پایان برسد. سپس قیمت معکوس شد و طی چند هفته آینده دوباره به سمت بالا رفت.

همانطور که همیشه در معاملات می‌بینیم، اندیکاتورها هیچ‌گاه ۱۰۰٪ درست نیستند. بنابراین، همیشه بازار را به‌طور جدی مشاهده کنید و از اندیکاتور RSI به عنوان یکی از ابزارهای تحلیلی خود استفاده کنید. همچنین، این مهم است که همیشه نقاط ورود و خروج خود را با تحلیل‌های دیگر مثل نمودارهای کندل استیک یا میانگین متحرک (MA) تایید کنید.

تعیین روند با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

RSI یک ابزار بسیار محبوب است زیرا می تواند برای تأیید شکل گیری روند نیز استفاده شود.

اگر فکر می‌کنید روندی در حال شکل‌گیری است، نگاهی گذرا به RSI بیندازید و ببینید که آیا بالای 50 است یا زیر.

اگر به دنبال یک UPTREND احتمالی هستید، مطمئن شوید که RSI بالای 50 باشد.

اگر به دنبال نزولی احتمالی هستید، مطمئن شوید که RSI زیر 50 باشد.

RSI در یک روند نزولی به زیر 50 می رود.

در ابتدای نمودار بالا، می بینیم که یک روند نزولی احتمالی در حال شکل گیری است. برای جلوگیری از تقلبی، می‌توانیم منتظر بمانیم تا RSI از 50 عبور کند تا روند خود را تأیید کنیم. مطمئناً، با عبور RSI از زیر 50، تأیید خوبی است که یک روند نزولی در واقع شکل گرفته است.

اندیکاتور RSI یا Relative Strength Index یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورها در بازار فارکس است که به معامله‌گران کمک می‌کند تا وضعیت برخی از سرمایه‌گذاری‌ها را تحلیل و ارزیابی کنند. این اندیکاتور بر اساس نسبت قدرت افزایشی و کاهشی قیمت‌ها در یک بازه زمانی خاص کار می‌کند و اغلب برای شناسایی وضعیت‌های بالاخره بازار و نقاط ورود و خروج از معاملات استفاده می‌شود.

در زمان استفاده از اندیکاتور RSI، معامله‌گران معمولاً به دو نقطه مهم توجه می‌کنند: سطح‌های خرید (Overbought) و سطح‌های فروش (Oversold). وقتی RSI به سطح 70 یا بیشتر رسید، بازار به عنوان “بازخرید” شناخته می‌شود، به این معنی که احتمالاً قیمت به مقدار بیشتری از ارزش واقعی خود رسیده است و احتمالاً به فروش رو به پایین را نشان می‌دهد.

از طرف دیگر، وقتی RSI به سطح 30 یا کمتر می‌رسد، بازار به عنوان “فروش زیاد” شناخته می‌شود، که نشان دهنده احتمال افزایش قیمت در آینده است.

استفاده از اندیکاتور RSI معمولاً با الگوهای قیمتی دیگر و تحلیل‌های تکنیکالی ترکیب می‌شود تا تصمیمات معاملاتی بهتری اتخاذ شود. برای مثال، اگر RSI به سطح بالاخره (Overbought) رسیده باشد و در عین حال یک الگوی کندل استیک نشان دهنده واگرایی قیمت (مثل مدل کندل معکوس معتبر) شناسایی شود، این ممکن است یک نشانه فروش باشد.

به طور کلی، استفاده از اندیکاتور RSI به همراه تحلیل‌های تکنیکالی و شناخت بازار می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا ورود و خروج موثرتری را انجام دهند و تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند. با این حال، همواره بهتر است قبل از استفاده از هر اندیکاتوری، آن را با دقت آزمایش کرده و با شرایط بازار آشنا شوید.

تعیین روند با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس
تعیین روند با استفاده از اندیکاتور RSI در بازار فارکس

برای اینکه از مقالات آموزشی استفاده کنید، می توانید در بروکرهای معتبر ما که به طور کامل معرفی کرده ایم ثبت نام کنید.

بروکر آلپاری

بروکر لایت فایننس

بروکر stp trading

بروکر ارانته

بروکر nordfx

بروکر ifc

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



دسته بندی مطالب

فهرست مطالب

تبلیغات