دستورها و انواع سفارشات در بازار فارکس

انواع سفارشات در بازار فارکس
خواندن این مطلب
13 دقیقه
زمان میبرد!

دستورها و انواع سفارشات در بازار فارکس

گاهی مواقع، باتوجه به بررسی‌ها و تحلیل‌های انجام شده، اگه موقعیت رو برای شروع معامله مناسب ندونیم، توسط انواع سفارشات در بازار فارکس که بهشون order گفته میشه به بروکر فرمان میدیم که اگه قیمت به مبلغ مناسب رسید، معامله رو شروع کنه. در حقیقت سفارش یا اردر، پیشنهادیه که شما با استفاده از نرم افزار معاملاتی بروکر ارسال میکنین تا معامله رو باز کنین یا ببندین. البته در صورتیکه دستورالعمل‌های مشخص شده توسط شما مورد پذیرش باشه. پس اصطلاح سفارش یا Order به نحوه ورود شما به معامله یا خروج شما از معامله اشاره داره.

برای شروع معامله چهار نوع order وجود داره که عبارتنداز Buy limit، Buy stop، Sell limit و Sell stop و برای بستن معاملات هم دو نوع order وجود داره؛ Take profit و Stop loss!!!

تو این مقاله از آموزش فارکس با کندل قصد داریم انواع سفارشات در بازار فارکس رو بررسی کنیم و همچنین ببینیم که بروکر مورد نظر شما چه نوع سفارشاتی رو قبول میکنه چونکه بروکرهای مختلف بازار فارکس، هرکدومشون انواع مختلفی از سفارشات فارکس رو میپذیرن.

انواع سفارشات در بازار فارکس

یک سری انواع سفارشات اصلی وجود داره که همه بروکرها اونها رو ارائه میدن و سفارشاتی هم وجود دارن که بندرت کار میشه.

به‌طور کلی انواع سفارشات در بازار فارکس در دو دسته قرار میگیرن:

  • سفارش بازار (Market Order): سفارشیه که بلافاصله در قیمتی که بروکر شما ارائه کرده اجرا میشه.
  • سفارش معلق (Pending Order): سفارشیه که در فرصت یا زمان دیگه با قیمتی که شما تعیین کردین، اجرا میشه.

منظور از اسلیپیج چیه؟!

اسلیپیج چیست

اسلیپیج یعنی تفاوت نرخی که شما درخواست دادین و  نرخی که بروکر معامله شما رو انجام داده! اسلیپیج ممکنه در هر شرایطی اتفاق بیفته ولی اکثراً در بازارهای پرنوسان دیده میشه. اسلیپیج میتونه هم به نفع شما باشه و هم به ضرر شما که به صداقت بروکرتون ارتباط داره.

وقتی شما یک سفارش خرید یا فروش مارکت بدین، هیچ کنترلی ندارین که سفارشتون دقیقاً در چه قیمتی اجرا میشه. بروکر در این مواقع سعی میکنه در بهترین قیمت موجود در بازار معامله رو انجام بده ولی وقتی بازار پر نوسان باشه، اسلیپیج اجتناب ناپذیر هست.

انواع دستورها و فرمان‌های سفارشی

در اینجا سفارش هایی رو توضیح میدیم که شکل رایج و متداول انواع سفارشات در بازار فارکس هستن. در برخی پلتفرم‌های معاملاتی ممکنه انواع دیگه سفارشات نیز وجود داشته باشن که صرفاً برای آشنایی و به طور مختصر چند مورد رو بیان می‌کنیم.

انواع سفارشات فارکس
انواع سفارشات فارکس

کسب سود (take profit) و متوقف کردن ضرر (stop loss)

دو فرمان تیک پروفیت و استاپ لاس دو مورد از انواع سفارشات در بازار فارکس هستن. این دو فرمان، برای تعیین محدوده سود و زیان، هنگام بستن معاملات کاربرد دارن. اگه معامله با موقعیت خرید شروع بشه، این دو فرمان محدوده سود و زیان رو برای فروش تعیین میکنن و اگه معامله با موقعیت فروش شروع بشه، این دو فرمان محدوده سود و زیان رو جهت خرید تعیین میکنن.

بذارین با یک مثال براتون توضیح بدیم:

فرض کنین که نوع قرارداد از نوع استاندارد و میزان لوریج، 1:100 هست. حال اگه قیمت یورو بر حسب دلار برابر 1.1645 باشه و افزایش قیمت پیش‌بینی بشه، میزان یک لات یورو خریداری میکنین و با تعیین take profit برابر 1.1745 به بروکر فرمان میدیم که اگه قیمت به 1.1745 رسید، یعنی میزان 100 پوینت افزایش پیدا کرد، میزان ارز خریداری شده رو به فروش و معامله رو به پایان برسونه. چنانچه قیمت افزایش پیدا کنه و به محض اینکه به 1.1745 رسید، به صورت اتوماتیک حتی در حالت آفلاین معامله بسته میشه و مقدار 1000 دلار سود بدست میارین.

Profit=10$×100 point= 1000$

Current fee=1.1645$

Take profit=1.1745$

Stop loss=1.1635$

اگه مقدار استاپ لاس رو برابر 1.1635 دلار تعیین کنیم، به بروکر فرمان میدیم که درصورت نادرست بودن پیش بینی، مبنی بر افزایش قیمت و کاهش قیمت، زمانیکه قیمت به 1.1635 دلار رسید یعنی 10 پوینت کاهش پیدا کرد، میزان ارز خریداری شده رو بفروشه و معامله رو به پایان برسونه. در این صورت با توجه به کاهش قیمت یورو، میزان 100 دلار ضرر کردین.

Loss=10$×10 point=100$

اگه استاپ لاس تعیین نمیشد، باتوجه به سیر نزولی قیمت، میزان ضرر بیشتر میشد و با توجه به اینکه مقدار زیان از free margin کسر میشه، ممکن بود این مقدار به صفر برسه و اگه مقدار take profit رو تعیین نمیکردین، ممکن بود مقدار قیمت یورو پس از افزایش، کاهش پیدا کنه و حتی از قیمت جاری یورو هم پایین تر بیاد.

فرمان Buy Limit

فرمان بای لیمیت، یکی دیگه از انواع سفارشات در بازار فارکس هست که زمانی کاربرد داره که بخوایم معامله رو با موقعیت خرید شروع کنیم. قیمتی که برای Buy limit در نظر میگیریم، همواره از قیمت جاری پایین‌تر هست. مثلاً اگه قیمت جاری یورو بر حسب دلار برابر 1.1735 دلار باشه و باتوجه به تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده، احتمال کاهش یورو تا قیمت 1.1725 دلار وجود داشته باشه، در این حالت میزان Buy limit رو برابر با 1.1725 دلار قرار میدیم. هر گاه قیمت به 1.1725 دلار رسید، بروکر مقدار یوروی سفارش شده رو میخره. تو این زمان میتونیم مقدار take profit و stop loss رو تعیین کنیم. مثلاً :

Take profit=1.1825

Stop loss=1.171

فرمان Buy Stop

بای استاپ یکی از انواع سفارشات در بازار فارکس هست که موقعی کاربرد داره که بخوایم معامله رو با موقعیت خرید شروع کنیم. قیمتی که برای Buy stop در نظر میگیریم، همواره بالاتر از قیمت جاری خواهد بود. مثلاً اگه قیمت جاری یورو بر حسب دلار برابر با 1.1710 دلار باشه و تو این قیمت یک مقاومت برای افزایش وجود داشته باشه، با تعیین مرز 1.1715 دلار برای فرمان Buy stop به بروکر دستور میدیم که هرگاه قیمت از مرز 1.1710 دلار گذشت و به 1.1715 دلار رسید، مقدار n لات ارز خریداری کنه و مقدار take profit رو برابر 1.1800 دلار و مقدار stop loss رو برابر 1.1700 دلار قرار میدیم.

Take profit=1.1800$

Stop loss=1.1700$

Current price=1.1710$

Stop loss=1.1715$

فرمان Sell Limit

فرمان سل لیمیت یکی از اشکال رایج انواع سفارشات در بازار فارکس هست و زمانی کاربرد داره که بخوایم معاملات رو با موقعیت فروش شروع کنیم. مقدار تعیین شده برای sell limit همواره بالاتر از قیمت جاری خواهد بود. این فرمان در هنگام کسب سود در جهت کاهش قیمت به کار میره.

برای مثال فرض کنین که قیمت جاری یورو بر حسب دلار برابر با 1.1745 دلاره. طبق تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده، این احتمال میره که اگه قیمت یورو افزایش پیدا کنه و به 1.1765 دلار برسه، بعد از اون روند رو به کاهش میره و تا قیمت 1.1685 دلار ادامه پیدا میکنه. در این شرایط، مقدار sell limit رو برابر با 1.1765 دلار و مقدار take profit رو برابر 1.1685 دلار و مقدار stop loss رو برابر با 1.1775 دلار تعیین میکنیم.

زمانیکه قیمت یورو به 1.1765 رسید، معامله شروع میشه و مقدار n لات ارز فروخته میشه و هنگامی که قیمت به 1.1685 دلار رسید، میزان ارز فروخته شده، خریداری میشه و سود بدست اومده برابر با 80 پوینت خواهد بود و اگه قیمت برخلاف تحلیل و پیش بینی ما، افزایش پیدا کنه و 1.1775 دلار برسه، برای جلوگیری از ضررهای کلان، مقدار ارز فروخته شده در ابتدای معامله رو در این قیمت خریداری میکنیم و تو این حالت ضرر ما به 10 پوینت میرسه و از ضررهای بیشتر جلوگیری میکنیم.

Sell limit=1.1765$

Current=1.1745$

Take profit=1.1685$

Stop loss=1.1775$

فرمان Sell Stop

مورد پنجم از انواع سفارشات در بازار فارکس، فرمان سل استاپ هست که موقعی کاربرد داره که بخوایم معامله رو با موقعیت فروش شروع کنیم؛ یعنی سود در جهت کاهش قیمت. مبلغ تعیین شده توسط استاپ لاس، همواره از قیمت جاری پایین‌تر خواهد بود. زمانیکه در جهت کاهش قیمت با یک مقاومت روبرو میشیم، میتونیم با این فرمان به بروکر اعلام کنیم که اگه قیمت ارز، مرز مقاومت رو شکست و رو به کاهش بود، تو قیمتی مناسب برای شروع معامله، مقدار n لات از ارز مورد نظر رو بفروشه.

مثلاً اگه قیمت یورو بر حسب دلار برابر 1.1770 دلار باشه و تو این مقطع، مقاومت در جهت کاهش قیمت دیده بشه، باتوجه به تحلیل‌های انجام شده، پیش بینی میشه که اگه مرز مقاومت شکسته بشه و قیمت یورو از 1.1770 دلار پایین‌تر بره، این روند تا 1.1660 دلار ادامه پیدا میکنه.

تو این شرایط با تعیین کردن مقدار sell stop برابر 1.1760 دلار به بروکر فرمان میدیم، چنانچه قیمت به 1.1660 رسید، مقدار n لات ارز رو بفروشه! تو این حالت میتونیم مقدار take profit رو برابر با 1.1660 دلار و مقدار stop loss رو برابر 1.1775 دلار تعیین کنیم.

سفارش Entry Order

از طرفی دیگه تو بازار فارکس میتونین انواع پیش‌بینی‌های قیمت رو انجام بدین و نکته جالب تر اینه که میتونین اونها رو عملی کنین. به این معنی که شما انتظار دارین قیمت ارز گرون بشه در این شرایط میتونین اون ارز رو پیش خرید کنین و یا در مواردی که انتظار کاهش قیمت اون رو دارین، اون رو پیش فروش کنین. به این نوع پیش‌بینی Entry Order گفته میشه!

تو این نوع سفارش از انواع سفارشات در بازار فارکس، میتونین به بروکر دستور بدین که تا پایان معاملات روزانه، سفارش و دستور شما فعال بمونه یا اینکه زمان باطل شدن دستور با شما خواهد بود و هر زمانی اجازه بدین دستور باطل بشه!

سفارش Entry Stop

هر زمان قیمت‌ها از سطوح حمایت و مقاومت (تقاضا و عرضه) گذر کنن، این نوع سفارش تنظیم میشه. بنابراین هنگامی که معامله‌گر پیش بینی میکنه که قیمت‌ها از حدود بالا و پایین میگذرن، و پس از اون در روند جدید فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری نهفته هست، سفارش نقطه ورود رو در نرم‌افزار تنظیم میکنه! با این دستور میتونین حد سود و ضرر رو هم مشخص کنین.

دستور اجرای یک دستور و لغو همزمان دستور دیگر (OCO)

این سفارش که از عبارت انگلیسی One Cancel the Other گرفته شده، ترکیبی از دو سفارش حد سود و زیان رو در بر داره. این دستور یکی از انواع سفارشات در بازار فارکس هست که کمتر رایجه و تو این سفارش هرکدوم از دستورات اجرا بشه، دستور دیگه به طور خودکار انجام نمیشه.

در این سفارش دو نرخ با معیارهای قیمت و زمان در بالا و پایین قیمت فعلی قرار میگیرن. هرگاه یک سفارش انجام بشه، سفارش دیگه لغو میشه. مثلاً قیمت یورو/دلار امریکا 1.2540 هست. معامله‌گر x با پیش‌بینی صعود یورو و پس از اون شکسته شدن خط مقاومت، قصد خرید 500000 در قیمت 1.2595 رو داره و همچنین مایله در صورتی که قیمت به 1.2500 سقوط کرد، پوزیشن فروش داشته باشه.

حال اگر قیمت به نرخ 1.2595 برسه، دستور خرید فعال شده و 500000 یورو/دلار برای اون خریداری خواهد شد. در همین حال، دستور فروش در نرخ 1.2500 هم به صورت اتوماتیک لغو میشه.

دستور معامله به قیمت بازار (Market Order)

دستور معامله به قیمت بازار، سفارشی برای خرید یا فروختن ارز به قیمت جاری بازار هست. مشتریان با استفاده از پلتفرم معاملاتی پس از تعیین مقدار معامله، روی کلید خرید یا فروش کلیک میکنن. اجرای دستور آنی و لحظه‌ای هست به این معنا که دقیقاً همون نرخی که در زمان کلیک کردن مشاهده میشه، معامله صورت میگیره. دستور معامله به قیمت بازار با تلفن نیز مشابه انجام معامله‌ی آنلاینه اما به طور معمول اجرای چنین دستوری چندین ثانیه زمان میبره. مراحل انجام این دستور به صورت معامله تلفنی به صورت زیر هست:

  1. مشتری جفت ارز مورد معامله و مقدارش برای معامله‌کننده تلفنی رو مشخص میکنه
  2. معامله کننده قیمت دوطرفه (قیمت خرید یا فروش) رو اعلام میکنه
  3. مشتری یکی از دو قیمت رو انتخاب میکنه (ممکنه مشتری مجدداً تقاضای اعلام قیمت کنه)
  4. معامله کننده تلفنی معامله رو تأیید میکنه. تحت شرایط عادی بازار، معامله کننده تلفنی دستور معامله به قیمت بازار رو معمولاً در حداکثر 5 تا 10 ثانیه اجرا میکنه. بنابراین اگه مشتری فوراً در قیمت‌های ارائه شده معامله خودش رو انجام بده، دستور معامله به قیمت بازار توسط تلفن میتونه در شرایط معمولی در 10 تا 15 ثانیه اجرا بشه.

شما چه از طریق بروکر و یا با هر شرکت دیگه‌ای به انجام معامله بپردازین، باید مطلع باشین که بروکر باید قیمت دوطرفه رو به کسی مه قصد انجام معامله داره، ارائه بده. باید بدونین که چنانچه شرکتی این اطلاعات رو در اختیار مشتری قرار نده، به طور یقین قصد سوء استفاده از عدم آگاهی مشتری در انجام معاملات رو داره.

GTC (اجرای دستور معامله تا زمان لغو معتبره)

دستور GTC در بازار فارکس
دستور GTC در بازار فارکس

یکی دیگه از انواع سفارشات در بازار فارکس کمتر متداول، دستور GTC هست که تو این دستور، تا هنگامی که مشتری از اجرای معامله منصرف نشه و اون رو لغو نکنه، دستور معامله برای اجرا همچنان باقی میمونه. مجریان معاملات تا زمانیکه مشتری دستور لغو رو صادر نکنه به هیچ عنوان سفارش اجرای معامله رو باطل نمیکنن بنابراین مسئولیت اون کاملاً بر عهده مشتری هست و باید به خاطر داشته باشه که چنین دستوری رو قرار داده.

GFD (اجرای دستور معامله تا پایان روز معتبره)

GFD هم از انواع سفارشات در بازار فارکس هست که کمتر رایجه و این نوع دستور، تنها تا پایان روز کاری معتبر خواهد بود. مجریان معاملات تا زمانیکه مشتری دستور لغو رو صادر نکنه، به هیچ عنوان سفارش اجرای معامله رو باطل نمیکنن. بنابراین مسئولیت اون کاملاً به عهده مشتری هست و باید به خاطر داشته باشه که چنین دستوری رو قرار داده.

سفارشات لوپ (Loop Order)

معامله‌گر میتونه درصورت تشخیص یک سیکل منظم رفت و برگشتی (به طوری که هیچ کدوم از خطوط حد بالا و یا حد پایین شکسته نشن) از سفارش لوپ برای معامله استفاده کنه. تو این نوع سفارش میشه دو معامله رو برای سیستم تعریف کرد که یکیشون Buy و اونیکی Sell هست. حد سود تعیین شده باید حتما در رنج بین خطوط حد بالا (Resistance) و یا حد پایین (Support) قرار بگیره.

فرصت آربیتراژ

به ورود همزمان در دو یا چند بازار و بدست آوردن سود بدون ریسک، آربیتراژ گفته میشه و مثلاً سهامی از بورس آلمان خریداری شده به قیمت 250 مارک که قیمت همین سهام در بورس نیویورک 300 دلار هست. با خرید 300 سهم از بورس آلمان و فروش اون در بورس نیویورک این مقدار سود به دست میاد:

400×[(1.5×300)-250]=80000مارک

تو این محاسبه نرخ برابری مارک و دلار 1.5 دلار هست؛ یعنی با 1.5 مارک میشه یک دلار امریکا رو خریداری کرد؛ یعنی به راحتی میشه سهام بورس آلمان رو در بورس نیویرک به فروش رسوند و 80000 مارک سود کسب کرد. ازجمله معایب این نوع معاملات، محدود بودن این فرصته، چون به محض عرضه در بازار دوم قیمتش افت میکنه و عملاً این فرصت از بین میره؛ بنابراین استفاده زیاد از این فرصت باعث ازبین رفتن اون میشه.

 

برای اینکه از مقالات آموزشی استفاده کنید، می توانید در بروکرهای معتبر ما که به طور کامل معرفی کرده ایم ثبت نام کنید.

بروکر آلپاری

بروکر لایت فایننس

بروکر stp trading

بروکر ارانته

بروکر nordfx

بروکر ifc

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



دسته بندی مطالب

فهرست مطالب

تبلیغات