متاتریدر چیست؟! | معرفی نرم‌افزار متاتریدر (Meta Trader)

معرفی نرم افزار متاتریدر
خواندن این مطلب
19 دقیقه
زمان میبرد!

متاتریدر چیست؟! | معرفی نرم‌افزار متاتریدر (Meta Trader)

متاتریدر چیست؟! رشد و گسترش اینترنت و تکنولوژی آنلاین، تأثیر بسزا و شگرفی بر بازارهای مالی به‌خصوص بازارهای فرابورسی داشته که در اثر اون، ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی مانند عدم محدودیت مکانی و همچنین به حداقل رساندن اشتباهات فردی رو برای علاقه‌مندان فراهم کرده!

در گذشته‌ای نه چندان دور فعالیت در این حوزه تنها از طریق وسایل ارتباط جمعی مانند تلفن، نمابر و … امکان پذیر بود. تو این فرایند، مشتریان برای انجام معاملات نیازمند این بودن که از طریق یکی از ابزارهایی که ذکر شد، از قیمت مطلع بشن و پس از تجزیه و تحلیل شخصی با استفاده از همون ابزار سفارشاتشون رو تو بازار اعمال کنن.

ناگفته پیداست که به همراه استفاده از این سیستم‌های معاملاتی (تلفن، فاکس و …) و با در نظر گرفتن اشتباهات سهوی از سوی افراد، گاهی زیان‌های عظیمی به افراد یا مؤسسات تحمیل می‌شد که جبرانش امری بسیار مشکل و در برخی مواقع غیرممکن بود.

پیشرفت و گسترش اینترنت در دهه 90 میلادی، عملاً باعث ایجاد انقلابی نوین در خصوص نحوه فعالیت در بازارهای فرابورسی شد و در این بین کارگزاران و بروکرها تونستن از این تکنولوژی جهت بهینه‌سازی خدماتشون استفاده کنن.

یکی از نتایج این بهینه‌سازی ایجاد سکوهای معاملاتی بود که این امکان رو برای بازارسازان فراهم کرد که قیمت‌های پیشنهادی رو با حداقل میزان خطا به مشتریان اعلام نموده و از طرفی سفارشات رو در کسر کوچکی از زمان از مشتریانش گرفته و بلافاصله اون‌ها رو تو بازار اعمال کنه.

طی این چند سال پلتفرم‌های معاملاتی متعددی توسط بروکرهای فعال در این بازار ارائه شد که هرکدومشون مزایا و معایب خاص خودشون رو داشتن و دارن! در این بین، پلتفرم معاملاتی متاتریدر محصول کمپانی Meta Quotes رو میشه یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای معاملاتی به شمار آورد که بسیاری از بازارسازان و معامله‌گران در جای جای جهان از این سکوی معاملاتی جهت فعالیت در بازار فارکس استفاده میکنن.

موارد زیر نشون دهنده برخی از خصوصیات این نرم‌افزار معاملاتی هست:

  • امنیت بالا با استفاده از سیستم کدگذاری (Encryption)
  • ابزارهای حرفه‌ای جهت تحلیل نمودارها
  • قابلیت برنامه‌نویسی و استفاده از اندیکاتورهای سفارشی
  • قابلیت نصب و اجرا بر روی سیستم‎های سخت افزاری متوسط
  • امکان استفاده از نمودارها بصورت Offline (بدون اتصال به اینترنت)

تو این مقاله سعی شده تا نحوه استفاده و قابلیت‌های موجود در پلتفرم معاملاتی متاتریدر رو به ساده‌ترین شیوه حتی برای افرادی که آشنایی چندانی با کامپیوتر ندارن، شرح بدیم. با کندل همراه باشین.

برخی اصطلاحات رایج

در ابتدا برخی از اصطلاحاتی که در طی کارکردن با برنامه متاتریدر باهاشون ممکنه روبرو بشین رو بررسی می‌کنیم:

اصطلاحات متاتریدر
اصطلاحات متاتریدر

ارزهای اصلی

یکسری از ارزها هستن که بیشتر از بقیه ارزها معاملات بر روی اونها انجام میشه که به ارزهای اصلی یا Major معروف هستن. علائم اختصاری این ارزها عبارتنداز:

USD: دلار آمریکا

EUR: یورو

GBP: پوند انگلیس

JPY: ین ژاپن

CHF: فرانک سوئیس

CAD: دلار کانادا

AUD: دلار استرالیا

جفت ارزها

حجم بسیاری از معاملات در بازار فارکس بر روی ارزش قدرت پول‌ها نسبت به هم هست. به ارزی که در سمت چپ قرار داره ارز پایه میگن. به یک نسبت مثل EUR/USD یک جفت ارز گفته میشه.

نوسانات منحنی‌های عرضه و تقاضای ارز یک کشور که بر اثر عواملی مثل تغییر سلیقه مردم نسبت به تولیدات داخلی و خارجی، رشد اقتصادی، تغییر نرخ تورم، تغییر نرخ بهره، تغییر در انتظارات و درنهایت مداخلات بانک مرکزی برای انجام سیاست‌های پولی ایجاد میشه، باعث تغییر مداوم نرخ ارزها نسبت به هم میشه!

وسعت، عمق و نقدینگی بازار فارکس واقعا حیرت انگیزه. براساس یک برآورد انجام شده، فعال ترین نرخ‌های تبادلی ارز دنیا مثل دلار/ین و یورو/دلار میتونن طی روز تا 18000 بار تغییر قیمت بدن.

حال زمانیکه شما این عبارت رو میبینین (EUR/USD=1/4500) به این مفهوم هست که ارزش یک یورو 4500/1 برابر ارزش یک دلاره. یعنی شما برای خرید یک یورو باید معادل 4500/1 دلار پرداخت کنین. این نسبت‌ها برای تمامی ارزها وجود دارن و معمولاً تا چهار رقم اعشار محاسبه میشن. (بعضی بروکرها های

برای سهولت کار هر جفت ارزی رو بصورت یک شیء واحد یا یک کالا در نظر بگیرین که قیمتش بالا و پایین میره و شما سعی دارین تا در فرصت‌های مناسب با خرید و فروش اون سود کنین. یک استثنا در این میان ین ژاپن هست که تا دو رقم اعشار محاسبه میشه. مثلاً (USD/JPY=91/35) به این مفهومه که برای خرید یک دلار باید 35/91 ین پرداخت کنین.

لات (Lot)

تو بازار فارکس واحد معاملات لات هست و هر لات استاندارد برابر 100000 دلار امریکاست. برخی بروکرها که امکان افتتاح حساب‌های مینی رو برای مشتریانشون فراهم میکنن، بهشون اجازه معامله با 1/0 لات در حساب مینی و برخی 01/0 لات در حساب میکرو رو میدن.

پیپ (Pip)

به کوچکترین واحد تغییرات نرخ ارز Pip و یا Point گفته میشه که برای تمامی جفت ارزها به غیر از جفت‌های دارای ین ژاپن معادل 0001/0 ارزش اون جفت ارز و برای ین معادل 01/0 ارزش اون هست.

پیپ در معاملات واحد سنجش سود و یا ضرر هم هست.

اگه شما یک لات استاندارد (100000 دلار امریکا) از جفت ارزی را در نرخ 2020/1 خریده باشین و بعد در قیمت 2030/1 به فروش رسونده باشین در واقع شما 10 پیپ از این معامله سود گرفتین که باتوجه به حجم لات شما معادل 100 دلار میشه.

100000*0/0001*10=100

اسپرد (Spread)

اسپرد در واقع همون منبع درآمد بروکرهاست. مگر نه اینکه بروکرها واسطه‌گران میان فروشندگان و خریداران هستن، پس طبیعیه که بخوان ارز رو مقداری ارزون‌تر از قیمت واقعی اون توو بازار از فروشنده بخرن و مقداری گرون‌تر به خریدار بفروشن.

البته فروشنده و خریدار همیشه قیمت واقعی بازار رو میبینن و از همون ابتدا که حسابی رو نزد بروکری باز میکنن مشخص میشه که بروکر هر ارزی رو چقدر ارزون‌تر میخره و چقدر گرون‌تر میفروشه.

مابه التفاوتی که بین قیمت خرید (Ask) و فروش (Bid) وجود داره رو اصطلاحاً اسپرد میگن. میزان اسپرد تو بروکرهای معتبر برای جفت ارزهای اصلی معمولاً بین 6-1 پیپ هست.

مارجین مورد نیاز (Margin Requirement)

به مقدار پولی که تو حساب مشتری برای بازکردن یک معامله نیاز هست گفته میشه. البته لازم به ذکره این میزان باتوجه به لوریج حساب مشتری برای یک جفت ارز ثابت، متفاوته.

لوریج (Leverage)

همونطور که دیدین، هر واحد معامله (لات)، 100000 دلار تو حساب استاندارد و 10000 دلار حساب مینی هست. شاید در نظر داشته باشین که باید سرمایه‌تون برای ورود به بازار فارکس مبلغ حداقل 10000 دلار باشه، اما باتوجه به یکی از مزایای بازار فارکس که اصطلاحاً بهش میگیم معاملات اهرمی، نیازی به این میزان سرمایه برای ورود به بازار نیست.

لوریج اعتباریه که هنگام بازکردن حساب نزد بروکر، درخواستش میکنین و این اعتبار از دو برابر سرمایه شما تا 500 برابر سرمایه‌تون هست.

استفاده از لوریج باعث میشه با سرمایه‌ای بسیارکم بتونین تو معاملات بزرگ شرکت داشته باشین که یکی از بزرگترین مزایای بازار فارکس نسبت به سایر بازارهاست. مثلاً اگه سرمایه‌تون 300 دلار و لوریج 200 باشه میتونین برای خرید 1/0 لات از هر 50 دلار از سرمایه اولیه‌تون (300 دلار) رو به‌عنوان ودیعه برای شروع معاملات نزد بروکر بذارین. اگه شما تو یک معامله به میزان 260 دلار ضرر کنین و فقط 40 دلار براتون باقی بمونه برای انجام معامله 1/0 لاتی دیگه پول کافی ندارین.

سواپ (Swap)

به معاملاتی که بیشتر از یک روز طول بکشه، از ساعت 12 شب به بعد مبلغی مثبت یا منفی به‌عنوان سوآپ و یا Over Night تعلق میگیره! اینکه میزان سوآپ مثبت یا منفی باشه در واقع بستگی داره به مابه التفاوت نرخ بهره بانکی ارزهایی که در دو طرف معامله هستن. البته بروکرهایی هم هستن که حساب‌های بدون سوآپ ارائه میکنن.

بروکر (Broker)

بروکر یا کارگزار واسطه میان بازارهای جهانی و مشتریان (خریداران/فروشندگان) هست. بروکرها به سرمایه‌گذاران با سرمایه‌های اندک امکاناتی رو ارائه میدن و اون‌ها رو به بازار فارکس متصل میکنن. این اتصال توسط نرم‌‌افزارهایی مثل متاتریدر انجام میشه که توسط خود بروکر در اختیار مشتریان قرار میگیره.

ویژگی‌های یک بروکر خوب اینه که پلتفرم راحتی رو در اختیار مشتریانش قرار بده و اسپرد کمی برای جفت ارزهای اصلی داشته باشه.

Client

به مشتری و سرمایه‌گذار در بازار فارکس Client گفته میشه!

Ask و Bid

Ask قیمتیه که توسط بروکر به‌عنوان قیمت خرید به مشتری داده میشه و Bid قیمتیه که توسط بروکر به‌عنوان قیمت فروش به مشتری داده میشه.

پوزیشن (Position)

یک معامله باز در بازار فارکس رو پوزیشن یا موقعیت میگیم.

Buy و Sell

Buy یعنی سفارش خرید ارز پایه در مقابل ارز دیگه و Sell یعنی سفارش فروش ارز پایه در مقابل ارز دیگه.

نقطه سر به سر (Break Even Point)

زمانیکه تو بازار اقدام به بازکردن یک معامله میکنین (خرید یا فروش) بروکر ابتدا میزان اسپردش رو از سرمایه‌ای که وارد معامله کردین، کسر میکنه. اگه معامله شما در جهتی که به شما سود پرداخت میکنه حرکت کنه، بعد از مدتی میزان مبلغ کم شده از حسابتون بابت اسپرد به شما برگشت داده میشه که به این نقطه، سر به سر میگن.

Balance

بعد از انجام هر معامله نتیجه اون معامله چه مثبت باشه چه منفی، به سرمایه اولیه اضافه یا ازش کم میشه. به سرمایه مشتری بعد از بسته شدن تمام معاملاتش Balance گفته میشه.

مارجین کال (Margin Call)

زمانیکه پوزیشن‌های شما در بازار فارکس، آن چنان به سمت ضرر بره که موجودی‌تون از مارجین مورد نیاز فارکس کمتر باشه و بروکر ترس داشته باشه که با ادامه این روند حساب فارکسی تون صفر میشه، و بروکر مجبور بشه بقیه ضرر رو خودش متقبل بشه، یک یا تمام پوزیشن‌های فارکس شما رو میبنده و از ادامه ضرر جلوگیری میکنه که به این حالت مارجین کال فارکس گفته میشه.

Bullish Market و Bearish Market

بولیش مارکت روند افزایشی در نمودار قیمت و بیریش مارکت روند نزولی در نمودار قیمت هست.

متاتریدر چیست؟

متاتریدر (Meta Trader) پلتفرمیه که در سال ۲۰۰۵ میلادی توسط شرکتی به نام متا کوتز (MetaQuotes) ساخته و با نام متاتریدر 4 به بازار ارائه شد. متاتریدر ۴ محبوب‌ترین نرم‌افزار معاملاتی برای تریدرهای فارکس هست که در سال ۲۰۰۵ میلادی روانه بازار شد.

تو این پلتفرم میتونین در بازارهای مالی مختلف معامله انجام بدین، اما ازونجایی که تقریباً تمامی تریدرها و معامله‌گران فارکس از این نرم‌ افزار برای انجام معاملاتشون استفاده میکنن، نام متاتریدر بیشتر با بازار فارکس عجین شده!

این پلتفرم، در حال حاضر دو نسخه داره که شامل متاتریدر ۴ (Meta Trader 4) و متاتریدر ۵ (Meta trader 5) میشه. با اینکه نسخه پنجم متاتریدر امکانات و ویژگی‌های بیشتری داره، اما هنوز هم بسیاری از معامله‌گران فارکس ترجیح میدن از همون نسخه اصلی که متاتریدر ۴ هست، استفاده کنن.

متاتریدر ۴ یاMT4 ، مثل بسیاری از پلتفرم‌های معاملاتی به کاربرانش اجازه میده تا نمودار دارایی‌های مختلف رو به‌صورت زنده ببینن، قیمتشون رو با ابزارهای مختلف تحلیل کنن و با اتصال به بروکر خود سفارش‌های خرید و فروش رو ثبت کنن.

محبوبیت MT4 نسبت به سایر پلتفرم‌ها بخاطر امکان شخصی‌سازی بالای این پلتفرم هست که باعث میشه هر تریدر فارکس بتونه اون رو متناسب با نیازهای خودش شخصی‌سازی کنه. همچنین در MT4 امکان اتوماسیون معاملات وجود داره که افراد حرفه‌ای میتونن با استفاده از الگوریتم‌های مخصوص کاری کنن که معاملاتشون براساس پارامترهای از پیش تعیین شده باز و بسته بشه.

ازجمله مزیت‌هایی که MT4 داره اینه که استفاده از اون برای کاربران بروکرهای مختلف رایگانه. در واقع بسیاری از بروکرها با قرارداد با شرکت سازنده متاتریدر، این نرم افزار رو به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدن.

در سال ۲۰۱۰ میلادی شرکت متا کوتز نسخه جدید این نرم افزار رو با نام کامل متاتریدر ۵ یا MT5 منتشر کرد. اما هنوز که هنوزه بسیاری از کاربران حرفه‌ای‌ بازار فارکس از نسخه MT4 برای انجام معاملاتشون استفاده میکنن.

نحوه نصب متاتریدر

در این قسمت با نحوه دریافت پلتفرم متاتریدر و قسمت‌های ابتدایی اون آشنا میشین.

نحوه نصب متاتریدر
نحوه نصب متاتریدر

چگونه متاتریدر (Meta Trader) رو دانلود کنیم؟!

برای دانلود متاتریدر (MetaTrader)، شما میتونین از وب‌سایت رسمی MetaQuotes استفاده کنین. این وب‌سایت به طور معمول آدرس‌های متفاوتی برای دانلود نسخه‌های مختلف متاتریدر ارائه میده، از جمله MetaTrader 4 و MetaTrader 5 و مراحل دانلود ممکنه به این صورت باشه:

  1. به وب ‌سایت MetaQuotes برین و بخش “دانلود” یا “محصولات” رو پیدا کنین.
  2. انتخاب کنین که کدوم نسخه از متاتریدر رو میخواین دانلود کنید مثلاً MT4 یا MT5
  3. پس از انتخاب نسخه، ممکنه بخواین یک فرم رو پر کنین یا شرایط و ضوابط رو قبول کنین!
  4. بعد از اتمام فرآیند، برنامه دانلود خواهد شد. پس از دانلود، میتونین نصبش کنید و ازش استفاده کنین.

همچنین، ممکنه که برخی از بروکرهای فارکس نیز لینک‌های دانلود مستقیم متاتریدر رو به مشتریان خودشون ارائه بدن. در این صورت، میتونین به وب‌ سایت رسمی بروکر مراجعه کنین و از اون‌جا نسخه‌های مختلف متاتریدر رو دانلود کنین.

چگونه متاتریدر (Meta Trader) رو روی سیستمون نصب کنیم؟!

مراحل نصب MetaTrader 4 (MT4) یا MetaTrader 5 (MT5) بر روی سیستمتون به این صورته که ابتدا فایل رو از سایت متاتریدر (MetaQuotes) یا بروکر موردنظرتون دانلود کنین و بعد فایل دانلود شده رو اجرا کنین و مراحل نصب رو دنبال کنین و فضای پیشنهادی‌تون برای نصب پلتفرم رو انتخاب کنین.

سپس میتونین برنامه رو بازکنین و برای دسترسی به امکانات کامل، میتونین با استفاده از حساب معاملاتی موجود یا با ایجاد یک حساب جدید، به پلتفرم وارد بشین.

پس از نصب و ورود به حساب معاملاتی، بهتره که آموزش‌های مربوط به متاتریدر رو مطالعه کنین یا ویدیوهای آموزشی موجود رو تماشا کنین تا با ابزارها و قابلیت‌های این پلتفرم آشنا بشین.

چگونه در متاتریدر حساب مجازی باز کنیم؟

برای باز کردن یک حساب معاملاتی مجازی در متاتریدر، باید به بروکرها مراجعه کنین که این گونه حساب‌ها رو ارائه میدن. این حساب‌ها به شما اجازه میدن تا با استفاده از سرمایه مجازی به معامله گذاری بپردازین و بدون ریسک مالی واقعی، با شرایط و امکانات واقعی بازار آشنا بشین.

به طور کلی، مراحل باز کردن یک حساب معاملاتی مجازی به این صورت هست:

  • اول باید یک بروکر انتخاب کنین که حساب معاملاتی مجازی یا دمو ارائه میده!
  • پس از انتخاب بروکر، باید به وب ‌سایت اون برین و فرم ثبت نام رو تکمیل کنین. در این مرحله ممکنه شما نیاز به ارائه اطلاعات شخصی داشته باشین.
  • سپس میتونین از طریق پنل کاربری خودتون یا با تماس با پشتیبانی بروکر، درخواست باز کردن یک حساب معاملاتی مجازی رو ارسال کنین.
  • پس از تأیید درخواستتون، بروکر به شما اطلاعات واریز سرمایه مجازی رو ارسال میکنه. این اطلاعات معمولاً شامل نام کاربری و رمز عبور برای ورود به پلتفرم متاتریدر هست.
  • حالا میتونین با استفاده از اطلاعات کاربری دریافتی، وارد MetaTrader بشین و با استفاده از حساب مجازی، معامله‌گری رو شروع کنین.

آموزش متاتریدر

در بحث آموزش متاتریدر با هر آنچه باید در مورد این پلتفرم بدونین، آشنا میشین. این پلتفرم معاملاتی نه تنها دروازه‌ای امن و آسون برای ورود به بازارهای مالی هست، بلکه ابزاری قدرتمند برای اجرای استراتژی‌های معاملاتی با دقت بالا نیز محسوب میشه. تفاوتی نداره که شما تازه‌کار هستین یا تریدری با تجربه! دانستن و درک همه قابلیت‌ها و نکات کلیدی این پلتفرم معاملاتی فارکس برای انجام معاملاتی حساب شده و مطمئن ضروری هست.

آموزش MetaTrader به شما این امکان رو میده تا از این پلتفرم معاملاتی قدرتمند به بهترین شکل ممکن استفاده کنین. این پلتفرم ابزارها و قابلیت‌های متنوعی رو برای معامله‌گران فراهم میکنه که شامل نمودارهای آنالیزی، ابزارهای فنی، اخبار بازار، اکسپرت‌ها (روبات‌ها) و امکانات مدیریت حساب هست.

آموزش متاتریدر
آموزش متاتریدر

مراحل آموزش MetaTrader:

  1. آشنایی با رابط کاربری متاتریدر برای فهمیدن مکان قرارگیری ابزارها و منوها
  2. آموزش استفاده از نمودارها برای آنالیز تحلیلی اقدامات بازار و شناسایی الگوهای معاملاتی
  3. آشنایی با انواع شاخص‌ها و ابزارهای فنی مانند RSI،MACD و Moving Averages برای تحلیل بازار
  4. یادگیری نحوه اجرای معاملات، استفاده از انواع حالت‌ها مانند Buy Stop و Sell Limit و مدیریت معاملات با استفاده از Stop Loss و Take Profit.
  5. آشنایی با استفاده از اکسپرت‌ها (ربات‌ها) برای معاملات خودکار و توسعه راهکارهای معاملاتی
  6. مدیریت حساب: آموزش استفاده از امکانات مدیریت حساب برای مانیتورینگ عملکرد معاملات و مدیریت ریسک
  7. یادگیری نحوه تحلیل اخبار و رویدادهای اقتصادی و تأثیر آنها بر بازار مالی
  8. آموزش معامله‌گری در بازارهای مختلف ارزی، سهام، کالا و سایر بازارهای مالی
  9. آموزش مفاهیم پیشرفته مانند استراتژی‌های معاملاتی پیشرفته و نحوه استفاده از ابزارهای تکنیکال و فاندامنتال
  10. تمرین مداوم و آزمایش استراتژی‌ها و الگوهای معاملاتی بر روی یک حساب آزمایشی قبل از ورود به معاملات واقعی

بک تست در متاتریدر

بک‌تست یا Backtesting به معنای اجرای یک استراتژی معاملاتی بر روی داده‌های تاریخی است تا عملکرد اون در گذشته ارزیابی بشه. در متاتریدر، این ویژگی به شما این امکان رو میده که استراتژی‌های معاملاتی خودتون رو بر روی داده‌های قدیمی (تاریخی) اجرا کنین و نتایج معاملاتتون رو مشاهده کنین، بدون اینکه به بازار واقعی وارد بشین یا سرمایه‌گذاری انجام بدین.

مراحل بک‌تست در متاتریدر معمولاً به صورت زیر هست:

  1. انتخاب استراتژی:

قبل از هر چیز، باید یک استراتژی معاملاتی رو انتخاب کنین که میخواین اون رو بررسی کنین. این ممکنه شامل استراتژی‌های مبتنی بر شاخص‌های فنی، الگوهای نمودار، یا معیارهای دیگه باشه.

  1. دریافت داده‌های تاریخی:

سپس، شما ممکنه به داده‌های تاریخی مربوط به بازاری که قصد معامله روی اون را دارید، نیاز داشته باشین. این داده‌ها شامل قیمت‌های باز و بسته، حداکثر و حداقل روزانه و حجم معاملات هست.

  1. اجرای بک‌تست:

با استفاده از ابزار بک‌تست درMetaTrader، شما میتونین استراتژی معاملاتی خودتون رو بر روی داده‌های تاریخی اجرا کنین و نتایج معاملات خودتون رو مشاهده کنین.

  1. تحلیل نتایج:

پس از اجرای بک‌تست، شما می‌توانید نتایج معاملات خود را ارزیابی کنید. این شامل سود و زیان، نرخ موفقیت، ریسک و سایر شاخص‌های عملکرد است.

  1. بهینه‌سازی استراتژی:

در صورت لزوم، میتونین استراتژی معاملاتی خودتون رو بر اساس نتایج بک ‌تست و تجربیاتتون بهینه‌سازی کنین. بک‌تست در MetaTrader به شما امکان میده تا قبل از ورود به بازار واقعی، عملکرد استراتژی معاملاتی‌تون رو ارزیابی کنین و از طریق این ارزیابی، تصمیمات بهتری برای معامله بگیرین.

تفاوت متاتریدر 4 و 5

تفاوت متاتریدر 4 و 5
تفاوت متاتریدر 4 و 5

متاتریدر 4 (MT4) و متاتریدر 5 (MT5) هر دو پلتفرم‌های معاملاتی بسیار محبوبی هستن که توسط MetaQuotes ارائه شدن، اما تفاوت‌های مهمی در قابلیت‌ها و ویژگی‌های اونها وجود داره! این تفاوت‌ها عبارتنداز:

  1. زبان برنامه‌نویسی:

یکی از تفاوت‌های مهم بین MT4 و MT5 در زبان برنامه‌نویسی اونهاست. در حالی که MT4 از زبان برنامه‌نویسی MQL4 استفاده میکنه، MT5 از MQL5 استفاده میکنه. MQL5 قابلیت‌های پیشرفته‌تری رو ارائه میده و امکانات گسترده‌تری برای توسعه و آزمایش اکسپرت‌ها (روبات‌ها) و اسکریپت‌ها فراهم میکنه.

  1. زمانبندی:

MT4 فقط قابلیت معامله در فریم‌های زمانی معینی رو ارائه میده، اما MT5 به کاربران اجازه میده تا در فریم‌های زمانی مختلف معامله کنن، از جمله فریم‌های زمانی نهانی.

  1. پیشرفت‌های فنی:

MT5 دارای پیشرفت‌های فنی بیشتری هست، از جمله سرعت بالاتر اجرای معاملات، امکان اجرای دستورالعمل‌های پیچیده‌تر، انواع سفارش‌های مختلف و معامله گذاری دو طرفه (بازه‌های زمانی کوتاه‌تر) رو داره.

  1. بازارهای مختلف:

MT5 از بازارهای مختلفی مانند بازارهای سهام و کالا پشتیبانی میکنه، در حالی که MT4 اغلب برای معاملات در بازارهای ارزی استفاده میشه.

  1. نمودارها و ابزارهای آنالیزی:

MT5 دارای ابزارها و نمودارهای آنالیزی پیشرفته‌تری هست که به کاربران امکان میده تحلیل‌های دقیق‌تری انجام بدن و الگوهای معاملاتی رو شناسایی کنن.

  1. تحلیل تکنیکال:

ابزارها و شاخص‌های تکنیکال MT4 برای تحلیل نمودارها و الگوهای قیمتی عرضه میشن که شامل انواع شاخص‌های فنی مانند MACD، RSI، و Bollinger Bands میشه.

MT5 همچنین ابزارها و شاخص‌های تکنیکال پیشرفته‌تری رو ارائه میده که به معامله‌گران امکان میده الگوهای مختلفی رو تشخیص بدن و به تحلیل دقیق‌تری از بازار بپردازن.

  1. تحلیل فاندامنتال:

علیرغم اینکه MT4 به صورت مستقیم ابزارهای فاندامنتال رو نداره، اما میتونین به راحتی از طریق اسکریپت‌ها و اکسپرت‌ها این امکان رو داشته باشین. با استفاده از API‌ها، شما میتونین داده‌های اقتصادی و اخباری رو به MT4 وارد کنین و بر اساس اون‌ها استراتژی‌های فاندامنتال خودتون رو ایجاد کنین.

MT5 دارای قابلیت‌های بهتری برای تحلیل فاندامنتال هست و به‌عنوان یک پلتفرم چند بازاره طراحی شده که از نظر اطلاعات فاندامنتال و اخبار بازار، ارتباط بهتری با بورس‌ها و بازارهای مختلف داره. همچنین، اطلاعات مالی و اقتصادی بیشتری رو ارائه میده که معامله‌گران میتونن بر اساس اون‌ها تصمیم‌گیری کنن.

بنابراین، هر دو پلتفرم MT4 و MT5 قابلیت‌های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال متفاوتی دارن و بسته به نیازها و سبک معاملاتی شما، ممکنه انتخاب کردن یکی از اون‌ها مناسب‌تر باشه!

همچنین، MT5 به‌عنوان نسخه جدیدتری از MT4، امکانات گسترده‌تری در اختیار کاربران قرار میده و برای معاملات حرفه‌ای و سرمایه‌گذاری بزرگتر مورد استفاده قرار میگیره، در حالی که MT4 همچنان محبوبیت خودش رو بین معامله‌گران حفظ کرده و به‎عنوان یک پلتفرم کارآمد برای معاملات در بازار ارزی به شمار میره.

نحوه واریز پول به متاتریدر

برای واریز پول به حساب معاملاتی در متاتریدر، معمولاً از یکی از روش‌های زیر استفاده میشه:

  1. انتقال از حساب بانکی:

شما میتونین از حساب بانکی‌تون پول رو به حساب معاملاتی‌تون انتقال بدین. برای این کار، بانکی که حساب معاملاتی شما در اون قرار داره، به شما اطلاعات حساب (شماره حساب، نام بانک، نام صاحب حساب) رو ارائه میده. سپس شما باید از طریق سیستم بانکی خود، پول رو به این حساب انتقال بدین.

  1. استفاده از سیستم‌های پرداخت آنلاین:

بسیاری از بروکرها سیستم‌های پرداخت آنلاین رو برای واریز پول به حساب معاملاتی ارائه میدن. این سیستم‌ها شامل کارت‌های اعتباری، انتقال پول از طریق سیستم‌هایی مانند PayPal، Neteller،Skrill  و غیره میشه.

  1. استفاده از واسط‌های مالی:

شما میتونین از واسط‌های مالی محلی مانند Western Union یا MoneyGram استفاده کنین تا پول رو به حساب معاملاتی خودتون واریز کنین. بعد از انجام این عمل، شما باید اطلاعات پرداخت رو به بروکر ارائه بدین تا واریزی شما تأیید بشه.

  1. استفاده از ارزهای دیجیتال:

بعضی از بروکرها اجازه میدن تا از طریق ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین، اتریوم و غیره به حساب معاملاتی پول واریز کنین.

 

قبل از واریز پول، حتماً باید از شرایط و روش‌های واریز پول توسط بروکر موردنظرتون مطلع بشین، چون ممکنه برخی از بروکرها شرایط و محدودیت‌های خاصی رو برای واریز و برداشت پول از حساب معاملاتی تعیین کنن!

جمع بندی نهایی از زبون کندل

متاتریدر نرم‌افزاریه که بسیاری از معامله‌گران فارکس از اون برای انجام معامله و تحلیل نمودار جفت ارز مورد نظرشون استفاده میکنن. این پلتفرم در دو نسخه قابل دانلود و استفاده هست که متاتریدر ۴ به‌دلیل سادگی و قدیمی‌تر بودن محبوبیت بیشتری نسبت به متاتریدر ۵ دارد. با این حال، افرادی که به‌دنبال امکانات و ویژگی‌های بیشتر هستن، میتونن با دانلود و نصب متاتریدر ۵ علاوه بر بهره‌مندی از همون امکانات نسخه چهارم، از امکانات جدید این نسخه هم استفاده کنن.

برای اینکه از مقالات آموزشی استفاده کنید، می توانید در بروکرهای معتبر ما که به طور کامل معرفی کرده ایم ثبت نام کنید.

بروکر آلپاری

بروکر لایت فایننس

بروکر stp trading

بروکر ارانته

بروکر nordfx

بروکر ifc

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



دسته بندی مطالب

فهرست مطالب

تبلیغات