قراردادهای بازار فارکس چیست؟! | آموزش کامل اصطلاحات فارکس 2024

قراردادهای بازار فارکس چیست؟!
خواندن این مطلب
17 دقیقه
زمان میبرد!

قراردادهای بازار فارکس چیست؟! | آموزش کامل اصطلاحات فارکس 2024

در بحث آموزش فارکس دو نوع قرارداد مطرحه که شما میتونین یکیشون رو انتخاب کنین و با بروکر موردنظرتون منعقدش کنین. معمولاً به این قراردادها میگن Contract Size یا Transaction size یا Trading size.

انواع قراردادها

قرارداد نوع اول (Standard)

Standard = 100.000 unit = 1 lot

قرارداد استاندارد فارکس چیست؟ براساس این قرارداد، بروکر میزان یکصد هزار واحد از ارز مورد خرید و فروش رو وارد معامله میکنه یعنی تو هر معامله صد هزار واحد از ارز موردنظر، خرید و فروش میشن. تو قرارداد استاندارد به هر یکصد هزار واحد (100000) یک لات (lot) گفته میشه و مقدار سرمایه موردنیاز برای انعقاد قرارداد با بروکر در نوع استاندارد مبلغ 5000 دلاره که باید به حساب بروکرتون واریز کنین.

Minimum investment = 5000 $

قراردا نوع دوم (Mini)

Mini = 10000 unit = 1 lot

تو قراداد “mini” به هر 10000 واحد، یک Lot گفته میشه. البته بعضی بروکرها قرارداد “mini” رو 20000 واحدی در نظر میگیرن. برای انعقاد قرارداد “mini” و شروع فعالیت تو بازار فارکس، حداقل 100 دلار سرمایه گذاری نیازه که باید به حساب بروکر مورد نظر واریز کنین.

Minimum investment = 1000$

انواع معاملات در بازار فارکس

تو بازار فارکس (بازار ارز خارجی یا بازار ارز اجنبی)، انواع مختلفی از قراردادها و تراکنش‌ها وجود داره که باعث تعامل بین شرکت‌کنندگان این بازار میشن. اینجا، برخی از اصطلاحات و انواع قراردادهای معمول در بازار فارکس رو اشاره میکنیم:

  1. معاملات Spot (نقدی) فارکس چیست: در این نوع معامله، ارزها به صورت فوری و بدون تعویق معامله میشن. تاریخ انجام معامله و تحویل ارزها به طور معمول حداکثر تا دو روز کاری پس از تاریخ معامله است. مثلاً اگه شخصی به میزان 1000000 واحد (10 لات استاندارد) از جفت ارزی EUR/USD در 9 دسامبر خریداری کنه، زمان تسویه یا به عبارتی تحویل این مقدار خرید، حداکثر تا تاریخ 11 دسامبر هست.

اگه تبادلات در سایز بزرگ انجام شن، به این نرخ میگیم نرخ بین بانکی و به بازار مربوطه میگیم بازار عمده فروشی ارز و اگه تبادلات در سایز کوچیک انجام شن، به این نرخ میگیم نرخ تجاری و به بازار مربوطه میگیم بازار خرده فروشی ارز. این نوع معاملات تقریباً 3/1 بازار معاملات ارز جهانی رو میسازن.

  1. معاملات Forward (آتی) فارکس چیست: در قراردادهای آتی، تعیین قیمت و تاریخ تحویل ارزها در آینده انجام میشه. این نوع قراردادها برای حفظ ریسک ناشی از نوسانات قیمت‌ها استفاده میشن. نحوه محاسبه نرخ Forward یک جفت ارز برای تحویل در آینده به شکل [spot+forward point] هست که شامل محاسبه‌ی تفاوت نرخ بهره در مدت معامله به اضافه نرخ spot اون هست.

مثلاً اگه نرخ spot برای جفت ارز EUR/USD در حال حاضر 42/13238 باشه، ارزش نرخ بهره برای یک ماه 12 پیپ میشه بنابراین این نرخ در زمان تحویل (forward outright rate) مساوی 54/13250 هست.

پس برای هر ارز در هر لحظه 2 نرخ وجود داره نرخ نقدی و نرخ سلف. معاملات سلف معمولاً برای یک ماه، سه ماه و شش ماه انجام میشه. اشخاص یا بنگاه‌هایی که در آینده یک دریافت یا پرداختی به ارز دارن، همیشه در معرض خطر نوسانات ارزی قرار میگیرن و به همین منظور وارد بازار سلف ارز میشن تا مجبور نباشن به دنبال نوسان نرخ ارزها، مبالغ بیشتر یا کمتر یا پول داخلی دریافت یا پرداخت کنن. اصطلاحاً به این روش هجینگ ارز میگن که هدف معامله‌گر سود نیست بلکه عاملان ارزی با هجینگ، خودشون رو در مقابل نوسان آتی نرخ ارزها بیمه میکنن.

این نکته رو بدونین که بیشتر معامله‌گران بر طبق آمار دست به معاملاتی از نوع spot یا تسویه فوری میزنن.

  1. معاملات Futures (آتی استاندارد شده) فارکس چیست: مشابه قراردادهای آتی، اما در اینجا تعیین قیمت و تاریخ تسلیم ارزها توسط بورس و بازار تعیین می‌شود. این نوع قراردادها به صورت استاندارد در بازار عرضه می‌شوند و تبادل در بورس‌ها انجام می‌شود.
  2. Options (اختیارات): در این نوع تراکنش، خریدار حق (اما نه اجبار) خرید یا فروش ارزها رو تو تاریخ و قیمت مشخصی داره. خریدار در اینجا یک حق خرید یا حق فروش داره، که بهش اجازه میده در صورت نیاز از تراکنش استفاده کنه، اما اجباری نداره.
  3. Swap (سواپ): مفهوم سوآپ در بازار فارکس چیست؟ سواپ‌ها تبادل دو طرف ارزها به ازای مدت زمان معینی هستن سوآپ یعنی خرید نقدی ارز و فروش همون ارز تو بازار سلف ارز یا برعکس. دو نوع معروف سواپ عبارت‌اند از:

Interest Rate Swap (سواپ نرخ بهره) در اینجا، دو طرف ارزها را بر اساس نرخ بهره مبادله میکنن. این نوع سواپ به عنوان ابزار مدیریت ریسک نرخ بهره مورد استفاده قرار میگیره.

Currency Swap (سواپ ارزی) در این نوع معاملات، دو طرف به منظور محافظت از ریسک نرخ ارز، ارزها را مبادله میکنن و در آینده مشخص شده به ارز‌های اولیه برگشت میدن.

مهمه که بدونین هر نوع قرارداد مزایا و معایب خودش رو داره و توجه به شرایط و اهدافتون در بازار فارکس بسیار مهمه. همچنین، معاملات در بازار فارکس با ریسک‌های زیادی همراه هستن، پس اطلاعات کافی و تحلیل دقیق از مهمترین نکات برای شرکت تو این بازاره. همچنین، توصیه میشه که قبل از شروع به هرگونه تراکنش، با مشاوران مالی مجرب مشورت کنید.

روش‌های مختلف معامله‌گری فارکس چیست؟

غربالگری یا اسکالپینگ (Scalping):روش اسکالپینگ فارکس چیست؟ روش اسکالپینگ برای انجام معاملات تو فواصل زمانی بسیارکوتاه استفاده میشه! طوری که معامله‌گر سعی میکنه از نوسانات بسیار کوچیک به نفع خودش استفاده کنه البته تعداد معامله‌گرهایی که این روش رو به طرز موفقیت آمیزی انجام میدن خیلی کمن.

روش آونگی (Swing): این روش زمانی استفاده میشه که بازار، روند مشخصی نداره و قیمت بین دو سطح مشخصی در نوسانه! اینجا معامله‌گر منتظر میمونه تا در سطوح کف یا سقف اقدام به پذیرش ریسک کنه یعنی در کف اقدام به خرید کنه و در سقف اقدام به فروش.

روش گریز (Breakout): معامله‌گر در روش گریز، منتظر گذشتن قیمت از یک سطح مشخصی هست یعنی همون سطوح حمایت و مقاومت که خودش نشونه ادامه روند قیمت دارایی مورد نظره.

اصطلاحات پایه‌ای در معاملات بازار فارکس چیست!

نرخ لحظه‌ای (Spot Rate)

معامله لحظه‌ای، مبادله مستقیم یک ارز با یک ارز دیگه است. نرخ لحظه‌ای، قیمت جاری بازار یا نرخ نقدی است. تو معاملات لحظه‌ای نیازی به تسویه یا پرداخت تو همون لحظه نیست و معمولاً تاریخ تسویه یا تاریخ اجرا دو روز بعد از تاریخ معامله‌ای هست که بین طرفین صورت گرفته.

خرید و فروش (Bid & Ask)

خب حالا مفهوم Bid و Ask در فارکس چیست؟! تو بازار معاملات ارزی و اساساً همه بازارها یک قیمت خرید و یک قیمت فروش وجود داره. درک این قیمت‌ها بعنوان انعکاس موقعیت بازار خیلی اهمیت داره. انتظار بر اینه که یک بازارساز، در مورد مقدار مشخصی از هر ارز مورد معامله، یکسری موارد رو به مشتریاش اعلام کنه مثل زمان مثل مظنه‌ی قیمتی که باهاش میخره که بهش میگیم Bid، و مظنه‌ی قیمتی که میفروشه و بهش میگیم Ask .

معمولاً تفاوت بین قیمت خرید و فروش سطح نقدینگی یک ابزار خاص رو نشون میده. تو یک روز کاری معمولی تو هر لحظه، فعالان بسیاری تو بازار تمرکزشون روی ارزهای عمده است مثل EUR USP، USD JPY، USD CHF، GBP USD. نقدینگی بالا یعنی همیشه برای خرید، یک فروشنده و برای فروش یک خریدار به قیمت‌های واقعی وجود داره.

مفهوم جفت ارزی

جفت ارز مفهوم ساده‌ایه! که تو مقاله بازار فارکس چیست در مورد جفت ارزها توضیحی مختصر دادیم.

ارز پایه در فارکس چیست؟ تو جفت ارز به اولین ارز، ارز پایه گفته میشه و بیشتر وقتا ارز پایه، دلار هست غیر از سه مورد! یورو (EUR)، پوند انگلیس (GPB) و دلار استرالیا (AUD) که گرون تر از دلار امریکا هستن. برای مثال USD/JPY=120.01 یعنی چی؟ یعنی یک دلار به اندازه 120.01 ین ژاپن ارزش داره. وقتی که دلار امریکا ارز پایه است، افزایش مقدار جفت ارزی نشون میده که دلار رو به افزایشه.

پس به طور کلی جفت ارز از دو ارز متفاوت تشکیل شده و اون ارزی که ارزشش بیشتره میاد اول و افزایش عدد جفت ارزی گرون شدن ارز اول نسبت به ارز دوم رو نشون میده. پس اگه عدد جفت ارزی کاهش هم پیداکنه نشون میده که ارز پایه نسبت به ارز دوم کاهش قیمت کمتری داشته.

توجه: مسلماً افزایش ارزش ارز اول به معنی کاهش ارزش ارز دومه و کاهش ارزش ارز اول به معنی افزایش ارزش ارز دومه.

خب حالا یک مثال هم بزنیم برای جفت ارزی که دلار امریکا رو اصلا نداشته باشه مثل EUR/JPY=127.95 نشون میده که یورو برابره با 127.95 ین ژاپن.

همونطور که گفتیم اصولاً برای هر جفت ارز دو قیمت وجود داره یکی Bid که شما میتونین با اون ارز پایه رو بفروشین و یکی Ask که قیمتیه که شما میتونین ارز پایه رو بخرین! پس این دو تا قیمت با هم یکی نیستن و قیمت Ask از Bid کمی بیشتره و تو سایت‌های مختلف هم متفاوته.

مظنه‌ی قیمت در مورد ارز پایه

معامله‌گران همیشه براساس قیمت خرید یا فروش ارز پایه تصمیم میگیرن هر زمان مظنه‌ی قیمتی به میزان 53/09150 داده بشه، نشون میده که معامله‌گر میتونه در مقایل دلار، یورو رو به قیمت 9153/0 بخره. اگه EUR/USD رو با 1000000 یورو تو همون نرخ بخرین، در مقابل یک میلیون یورو 915300 دلار میگیرین. البته معامله‌گران عملاً علاقمند به مبادله‌ی مقادیر بالای ارزهای مختلف نیستند، بلکه هدف اصلی شون خرید به قیمت پایین و فروش به قیمت بالاتره.

پیپ در فارکس (Pip)

مفهوم پیپ تو فارکس چیست؟ پیپ  یعنی “درصد در نقطه”، و در اصطلاحات بازارهای مالی، خصوصاً فارکس، میشه یه واحد کوچیک برای اندازه‌گیری تغییرات قیمت. به اختصار، پیپ یه عدد کوچیکه که نشون میده قیمت چقدر کم یا زیاد شده.

تو بازار فارکس، اغلب ارزها تا چهار رقم اعشاری نشون داده میشن. مثلاً اگه قیمت یه زوج ارز مثل یورو/دلار (EUR/USD) از 1.2000 به 1.2005 بره بالا، این یعنی قیمت ۵ پیپ افزایش پیدا کرده. اگه به جای 1.2000 به 1.1995 پایین بیاد، باز هم تغییر ۵ پیپی داریم، اما این بار به سمت کاهش.

واسه راحتی تفاهم و مقایسه تغییرات کوچیک، از این واحد پیپ استفاده میشه. تو معاملات فارکس، سود و زیان بر اساس تعداد پیپ‌ها حساب میشه و این مهمه وقتی بخوایم ریسک و مدیریت معاملات رو ارزیابی کنیم.

پیپت (pipette)

مفهوم “پیپت” که اشتقاقی از “پیپ” (Pip)  هست، معنی متفاوتی داره. در بازار فارکس، مفهوم “pipette” یا “پیپت” به معنای یک واحد کوچکتر از پیپ هست که برای دقیق‌تر اندازه‌گیری تغییرات قیمت مورد استفاده قرار میگیره. به طور کلی، یک پیپت نشون دهنده اندازه‌گیری تغییر کوچکتر در قیمت نسبت به پیپ هست.

در بیشتر جفت‌های ارزی، یک پیپ معمولاً برابر با 0.0001 اختلاف قیمته (یعنی یک ده هزارم). اما برای جفت‌های ارزی که با یک قیمت اعشاری دقیق‌تر نمایش داده میشن، میشه از پیپت برای نمایش تغییرات کوچک‌تر در قیمت استفاده کرد.

پس به طور خلاصه، پیپت در فارکس چیست؟ مقدار بسیار کوچکی از تغییر قیمت که برای  اندازه‌گیری دقیق‌تر تغییرات قیمت، به ویژه در جفت‌های ارزی با قیمت‌های اعشاری دقیق‌تر، مورد استفاده قرار میگیره.

برابر غیر مستقیم (Indirect Quote) و برابر غیر مستقیم (Direct Quote)

برابر غیر مستقیم و برابر مستقیم دو روش نمایش نرخ ارز در بازار فارکس هستن.

برابر مستقیم (Direct Quote): در این روش، ارز محلی یک واحد از ارز خارجی نمایش داده میشه. به عبارت دیگه، نرخ یک واحد ارز خارجی به چند واحد ارز محلیه. به عنوان مثال، اگه نرخ یورو به دلار 1.2000 باشه، این یعنی 1 یورو معادل 1.2000 دلاره.

برابر غیر مستقیم (Indirect Quote): تو این روش، ارز خارجی یک واحد از ارز محلی نمایش داده میشه. به عبارت دیگه، نرخ یک واحد ارز محلی به چند واحد ارز خارجیه. برای مثال، اگه نرخ دلار به یورو 0.8333 باشه، به این معنیه که 1 دلار معادل 0.8333 یورو هست.

در نرخ‌گذاری ارزها، هر دو روش استفاده میشن و به تناسب با نرخ‌های بازار و استانداردهای منطقه‌ای و کشوری مختلف، یکی از این دو روش برای نمایش نرخ انتخاب میشه.

اسپرد (Spread)

اسپرد بازار فارکس و سایر بازارهای مالی به فاصله‌ای اشاره داره که بین دو قیمت، یعنی قیمت خرید (Bid) و قیمت فروش (Ask) یک ارز یا دارایی مالی وجود داره. به طور ساده، اسپرد فارکس چیست؟ اسپرد در فارکس تفاوت بین قیمتیه که فروشنده آماده است دارایی‌ رو به شما بفروشه و قیمتی که خریدار آماده است اون رو خریداری کنه رو نشون میده.

قیمت Bid و Ask رو که توضیح دادیم، اسپرد اختلاف بین این دو قیمته (قیمت خرید و قیمت فروش). با توجه به اینکه قیمت‌های خرید و فروش بازاری تعیین میشن و افراد مختلف تو این بازارها دارایی‌ها رو می‌خرن یا میفروشن، اختلاف قیمتی که بین قیمت‌های خرید و فروش ایجاد میشه، به عنوان اسپرد شناخته میشه.

اسپرد نشونه هزینه‌های تراکنش و همچنین نوسانات بازار هست. اسپرد کمتر معمولاً بهره‌وری بالاتری داره، چون افراد معمولاً میخوان در هنگام خرید یا فروش، با اختلاف کمتری مواجه بشن. از این رو، اسپرد یکی از مؤلفه‌های مهم در انتخاب یک بروکر (دلالی که معاملات مالی رو انجام میده) برای معامله‌گرانه.

لات (Lot)

در بازار فارکس، واژه “لات” به معنای واحدیه برای اندازه‌گیری حجم تراکنش‌های ارزی و سایر دارایی‌ها. هر لات معمولاً به مقدار خاصی از دارایی اشاره داره. بسته به بروکر یا پلتفرم معاملاتی، اندازه یک لات ممکنه متفاوت باشه، اما به طور رایج یک لات معادل 100،000 واحد از ارز اصلی هست.

برای درک بهتر، بیاین تا با یک مثال توضیح بدم:

فرض کنین دارین تو بازار فارکس جفت ارزی EUR/USD معامله میکنین. اگه شما یک لات از این جفت ارز رو خریداری کنین، به این معنیه که شما 100،000 واحد از ارز اولیه (یورو) رو خریداری میکنین و معامله میکنین.

پس مفهوم لات در فارکس چیست مهمه چون تعیین حجم معاملات، اندازه ریسک و مدیریت موقعیت‌های معاملاتی رو تحت تأثیر قرار میده. همچنین، اندازه لات میتونه بر اساس تجربه معامله‌گر و سرمایه موجود تعیین بشه.

علاوه بر این مورد، معمولاً در تماس تلفنی با بروکرها یا در پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین، معامله‌گران ممکنه عبارت “لات” رو برای تأیید نهایی سفارششون به کار ببرن. این عمل به‌ویژه در مواردی مفیده که معامله‌گر نیاز داره سفارشش بلافاصله اجرا بشه.

مارجین (Margin)

مارجین در فارکس چیست و چطور محاسبه میشه؟ مارجین به میزان پول یا سرمایه‌ای اشاره داره که یک معامله‌گر برای انجام معامله لازم داره. به عبارت دیگه، مارجین میزان سرمایه‌ای هست که شما باید به عنوان تضمین، وجهی رو به حساب معاملاتی‌تون واریز کنین تا بتونین معاملاتتون رو انجام بدین.

در بازار فارکس، معمولاً مارجین به صورت درصدی از حجم معامله (مقدار لات) تعیین میشه و به عنوان مارجین نسبی (Margin Requirement) هم شناخته میشه. به عنوان مثال، اگه مارجین نسبی 1٪ باشه و شما قصد دارین یک لات (100،000 واحد ارز) رو معامله کنین، باید 1٪ از ارز اصلی رو به عنوان مارجین واریز کنین.

مارجین دو نوع داره:

مارجین اولیه (Initial Margin) : این مارجین، مقداری از سرمایه است که شما به عنوان تضمین برای شروع معاملات به حساب معاملاتی خود واریز میکنین.

مارجین نگهداری (Maintenance Margin) : این مارجین، حداقل مقداری از سرمایه است که باید به حساب معاملاتی واریز بشه تا موقعیت معاملاتی شما باقی بمونه. اگه مارجین نگهداری کاهش پیدا کنه و زیر حداقل مورد نیاز برسه، ممکنه بروکر تصمیم به تخفیف معاملاتتون یا اجرای تماس تراز مارجینی (Margin Call) بگیره.

توجه داشته باشید که مارجین باعث افزایش قابلیت خرید (Leverage) میشه، یعنی شما با مقدار کمی پول میتونین معاملاتی با حجم بزرگ‌تر انجام بدین. اما این با ریسک‌های بالایی همراهه، چون میتونین به میزان بیشتری از سرمایه‌تون دسترسی داشته باشین و در نتیجه سود و یا ضرر حاصله هم به مراتب بیشتره.

لوریج (Leverage)

لوریج در بازار فارکس چیست؟ به میزانی از سرمایه اشاره داره که یک معامله‌گر میتونه به عنوان وام از بروکر یا دارنده حساب معاملاتی بگیره تا حجم معاملات بزرگتری رو انجام بده. به طور ساده‌تر، لوریج به شما اجازه میده با مقدار کمی پول، معاملات با حجم بزرگتری رو انجام بدین. درواقع لوریج ضریبی هست برای معین کردن مقدار مارجین. هر بروکری برای انجام معاملات از لوریج خاصی استفاده میکنه مثلاً لوریج بروکر آلپاری تا 1:3000 هم هست که در سایت رسمی این بروکر میتونین لوریج و سایر اطلاعات انواع حساب‌ها رو مشاهده کنین.

لوریج باعث افزایش قدرت خرید شما میشه، چون شما فقط نیاز دارین مقدار کوچیکی از سرمایه‌تون رو به عنوان مارجین واریز کنین و مابقی مبلغ توسط بروکر یا دارنده حساب تأمین میشه. این به شما امکان میده تا در صورت برخورد با فرصت‌های معاملاتی جذاب، معاملاتی با حجم بزرگتر انجام بدین.

به عنوان مثال، مفهوم لوریج 100:1 در فارکس چیست؟ این لوریج به شما اجازه میده تا با هر یک دلار سرمایه وارد معامله‌ای با حجم 100 دلار بشین. یعنی مقدار لوریجی که استفاده میکنین، سود و زیان شما رو افزایش یا کاهش میده، اما در عین حال ریسکتون بیشتر میشه.

واضحه که لوریج توانایی بزرگ کردن سودها و ضررها رو داره، اما همچنین با ریسک بالایی همراهه. به عبارت دیگه، با لوریج بیشتر، حتی تغییرات کوچک در قیمت میتونه به تغییرات قابل توجهی در میزان سود یا زیان شما منجر بشه. به همین دلیل، مدیریت موقعیت‌ها و ریسک در استفاده از لوریج بسیار اهمیت داره.

یک واحد مارجین معادل “k” واحد از 1 لات (100,000 واحد) از ارز مورد نظر برای معامله با لوریج (Leverage) مشخص هست.

 

U 1 unit of margin = k 1 lot * leverage

در این مورد، برای نوع حساب “استاندارد”، یک واحد مارجین معادل 100,000 واحد (یک لات) ضرب در لوریج هست.

Standard = u 1 unit of margin = 100.000 * leverage

و برای نوع حساب “مینی”، یک واحد مارجین معادل 10,000 واحد ضرب در لوریج هست.

Mini = m 1 unit of margin = 10.000 * leverage

مثلا اگه قراردادی از نوع استاندارد باشه و میزان لوریج 1:100 باشه معادله اینطوری میشه:

U 1 unit of margin = 100.000 * 1.100 = 1000 unit

فری مارجین (Free margin)

اصطلاح “فری مارجین” (Free Margin) در بازار فارکس به میزان سرمایه‌ای اشاره داره که در حساب معاملاتی شما برای انجام معاملات جدید یا حفظ موقعیت‌های معاملاتی قبلی باقی میمونه. به طور ساده‌تر، فری مارجین مقدار سرمایه آزادی هست که شما میتونین برای معاملات جدید استفاده کنین.

نحوه محاسبه فری مارجین در فارکس چیست!؟ درواقع از معاملات باز، مارجین اولیه (Initial Margin) ، مصرفی و میزان سود و زیان در معاملات قبلی کم میشه. به عبارت دیگه:

فری مارجین = مارجین اولیه – مارجین مصرفی – سود یا زیان معاملات

وقتی فری مارجین مثبت باشه، این به شما اجازه میده تا معاملات جدید رو انجام بدین. اما اگر فری مارجین منفی بشه، به عبارت دیگه به معنای اینه که حجم معاملات شما بیشتر از میزان سرمایه‌ای که در دسترس دارین، افزایش داشته. برای مطالعه بیشتر به مقاله مارجین رجوع کنین.

????جمع بندی نهایی از زبون کندل

بازار فارکس چیست؟ بازار فارکس یک بازار بین‌بانکی جهانی برای خرید و فروش ارزهای مختلفه که به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان شناخته میشه. تو این بازار، ارزها به جفت‌هایی مثل  EUR/USD،USD/JPY  و غیره معامله میشن. بازار فارکس محلیه که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ارزی با هدف کسب سود از تغییرات نرخ ارز به صورت روزانه و همچنین به عنوان ابزار محافظه‌کاری (هج) از اون استفاده میکنن.

در بازار فارکس، آموزش کامل اصطلاحات فارکس، اهمیت زیادی دارن که درک و استفاده از اونها برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بسیار مهم هست. اصطلاحاتی مثل “پیپ” که تغییرات کوچک قیمتی رو اندازه‌گیری میکنه، “لات” که واحد اصلی حجم معاملات رو نشون میده، “مارجین” که میزان سرمایه مورد نیاز برای معامله رو مشخص میکنه و “لوریج” که اجازه میده با سرمایه کمتر، معاملات بزرگتری رو انجام بدین، از مهمترین اصطلاحات هستن.

این اصطلاحات با کاربرد صحیح به شما کمک میکنه تا کنترل ریسک داشته باشین و موقعیت‌های معاملاتی تون رو بهتر مدیریت کنین. به عنوان مثال، مدیریت مناسب مارجین میتونه از ورود به معاملاتی که بیش از حد معقول سرمایه مصرف میکنن، جلوگیری کنه. همچنین، درک مفهوم لوریج به شما کمک میکنه تا با بهره‌برداری از افزایش قدرت خرید، به سود بیشتری دست پیدا کنین، اما به موقعیت‌های ریسک‌زا هم دقت کنین.

در نهایت، تسلط به اصطلاحات پایه‌ای بازار فارکس و درک کاربردهاشون اساسی برای موفقیت در این بازار پویا و پیچیده هست. این اصطلاحات به شما امکان میده تا تصمیمات مطلوب‌تری برای معاملاتتون بگیرین و رویکردهای مؤثرتری برای مدیریت ریسک و سودآوری داشته باشین.

برای اینکه از مقالات آموزشی استفاده کنید، می توانید در بروکرهای معتبر ما که به طور کامل معرفی کرده ایم ثبت نام کنید.

بروکر آلپاری

بروکر لایت فایننس

بروکر stp trading

بروکر ارانته

بروکر nordfx

بروکر ifc

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



دسته بندی مطالب

فهرست مطالب

تبلیغات