دوره ی اینلایتنمنت (روشنگری)
معرفی دوره ی اینلایتنمنت (روشنگری)
در این مقاله از پرایس اکشن، به معرفی دوره ی اینلایتنمنت (روشنگری) می پردازیم. امروز هم سوم بهمن ماه ۱۴۰۱ خب در مورد اسمی هم که انتخاب کردم برای ویدیو جلوتر توضیح میدم حتماً و اینکه قراره این مجموعه ۱۰ تا اپیزود داشته باشه.
در مورد زمان یعنی مدت اپیزودها فعلاً نمیتونم حدس خاصی داشته باشم چون برای من کیفیت ویدیو به مراتب خیلی مهمتر از اینه که سعی کنم کوتاهتر باشه چون اساساً نظر شخصییم اینه که همه چی تو کیفیت خلاصه میشه و اینم بگم که مطالبی که میخوام عنوانشون کنم اگه با اون کیفیتی که مد نظر خودم هست قبلا مطرح شده بودند.
مسلماً زحمت تولید محتوای این مدلی رم به خودم نمیدم و یه نکته دیگه هم اینه که قرار هر هفته یک یا دو ویدیو منتشر بشه و چون این مدل کارا زیاد با ذائقه من همخونی نداره قراره یکم کار واسم سخت بشه دیگه ولی امیدوارم همه چی خوب پیش بره بریم یه توضیح مختصر در مورد موضوعاتی که قراره تو این ۱۰ تا اپیزود مطرح کنم بدیم که بعدش بریم سراغ قسمتویدیو ببینید.
من کلی فکر کردم به ترتیب بیان این مفاهیم چون به نظر خودم یکی از مهمترین نکاتی که باید حین آموزش رعایت بشه ترتیب یعنی رعایت بشه در واقع ترتیب بیان مفاهیم و پیوستگی اوناست مفاهیم قراره که از ابتدایی ترین سطوح که همون مثلا مثل ساختار بازار هست مطرح بشه و خب هرچی جلوتر میریم قراره پیچیدگی کارمون پیچیدگی کارمون زیادتر بشه.
من عذر میخوام اگه تپوق میزنم ضمن اینکه قرار هم نیست که بترسونمتون چون خب همه رسالت این مجموعه اینه که مفاهیم و به ساده ترین شکل انتقال بده اگه بخوام در مورد ۱۰ تا عنوان که انتخاب کردم صحبت کنم که همونجوری که توی تصویر میبینید.
اپیزود اول قراره که در مورد ساختار بازار صحبت کنیم اونو تعریف کنیم و خب مدلهای مختلفی رو برای شناخت ساختار بازار معرفی کنیم و در موردشون بحث کنیم و خب اونا رو نقد کنیم قاعدتاً و اینکه خب در نهایت هم رویه کاری خودمو معرفی میکنم اینا مسائل اینا عناوینیه که قراره توی قسمت اول اپیزود اول مطرح بشه عنوان بعدی مون بلاک هست جدا از بحث تعریفش به یه سوال مهم میخوایم اینجا بپردازیم تو این قسمت اونم اینه که هرچی اونم اینه که اساساً چرا بعضی از اوردر بلاک ها کار میکنن و بعضی از اوردر بلاک ها کار نمیکنند.
البته قرار هم نیست جوابی که بهش میدیم چیزی باشه که قبلا بدونید اینجوری نیست که الان من بخوام بگماین ارد بلاک به خاطر اینکه مثلاً نقدینگی گرفته پس میتونه کار کنه یا اون اوردر بلاک به خاطر اینکه مثلاً مومنتوم ایجاد نکرده نمیتونه کار کنه یا ifc یا حالا هرچی یا fv هم بهش میگن قرار نیست.
این مدلی به این داستان بپردازیم اپیزود سوم در مورد ستاپهای ورودمونه همونجوری که از اسمش معلومه در مورد پنج مدل ستاپ ورود صحبت میکنیم البته خب دوتاشو که بیشتر افرادی که تجربه کار با اسمارت مانی و سیتی دارند و میشناسند که همون چاک و فیلیپ هست سه مدل دیگه یکیش این مدل خود مایکله ۲۰۲۲ مایکله و خب دو مدل بعدیش چیزایی نیست که معمولاً افراد ازش استفاده کنند و خب دقیقا اون عناوین جایی که منخودم خیلی روشون تاکید دارم چون ورودهای خودم بیشتر بر اساس اون دو مدل آخر انجام میشه.
عنوان بعدی سشنها هست ببینید یه سری از عناوین یه سری از این فاکتورها اونقدر مهم هست که تفاوت تریدر سودده با تریدر ضررده رو مشخص میکنه یکی از این فاکتورهای تاثیرگذار به نظر من نحوه استفاده از این سشناست یعنی شما باید اول بشناسینش خیلی از افراد اصلا نمیشناسنش اونا باید بشناسنش اونایی هم که میشناسنش باید بلد باشن ازش استفاده کنند.
پس در نهایت هم شناختش هم استفاده از اون خیلی مهمه یعنی اساسا میتونه تحول بزرگی داخل نحوه ترید شما ترید کردنتون یا معامله کردنتون و نگاهتون به بازار ایجاددو تا عنوان بعدی سایکل amd و سایکل هفتگی عناوینیه که مایکل در موردشون صحبت میکنه توی ویدیوهاش خیلی پراکنده صحبت میکنه من اونا رو جمع کردم.
اون نکاتی که لازمه یه سری چیزا رو واسه ساده یعنی یه سری مطالبم واسه ساده شدن داستان بهش اضافه کردم البته درسته که اضافه کردن ولی ساده میکنه مسئله رو و چیزی که هست الان خودم دارم میگم دیگه این همش اقتباس شده این دو تا قسمت حداقل کاملاً از حرف های مایکل اقتباس شده البته خود مایکل هم در واقع اینا از وایکوف اقتباس کرده هرچند که کلاً ایشون گردن نمیگیره هیچ کدوم از این داستانها رو و خب مثلاً سایکل هفتگی دقیقا چیزیه که اساساً شما اگه وایکو فقط بدونید چیه متوجه میشید که این همون مسئله اون مطالبی که وایکف مطرح کرده حالا اصلا صحبتمون این نیست اصلا مهم نیست کی مطرح کرده مهم اینه که یادش بگیریم و خب ازش استفاده کنیم ما قراره تعریفشون کنیم و خیلی کاربردی در موردشون صحبت کنیم چون اینا خیلی تاثیرگذارند یعنی یه جورایی اندازه ساختار بازار که اسمارت مانی کارا خیلی روش تاکید دارند.
به نظر من شناختن این سایکل amd amd میشه مخفف اکوملیشن و منیپولیشن این سایکل ایmd و سایکل هفتگی شناختش به همون اندازه میتونه اثرگذار باشه توی نگاه شما عنوان بعدی نقدینگی های مهمه یا کریتیکال لیز توی نقدینگی های مهم هر آنچه که ما باید بدونیم واسه اینکه سودده باشیم توی یه سرییه رشته مطالب خیلی ساده بیان میکنیم.
ببینید ما هممون در مورد نقدینگی شنیدیم بیشتر افراد فکر میکنند میدونن چیه عملاً نمیدونن در واقع و حتی اگرم بدونن نمیدونن نمیتونن اون مهماشو جدا کنند یعنی تشخیص بدن کدوما مهمه و کدوما مهم نیست و خیلی از منتورها هم کلاً اصلاً میگن این نقدینگی های مهم یعنی اساساً نقدینگی ها رو زیاد نباید بهش بپردازیم.
بخاطر اینکه اساساً خودشون نمیتونن درکش کنن این در حالیه که کلاً انگیزه بازار واسه حرکت نقدینگی هست و شما وقتی نتونید انگیزه بازار تشخیص بدین اساسا نمیتونید بدونید که بازار قراره کدوم سمت حرکت کنه و وقتی اینو ندونید باعث اشتباه دارید جهت گیری اشتباه دارید تفکرتون در مورد بازار اشتباست و نتیجهش همپس این نقدینگیهای مهم به نظر من اپیزودی که هر کسی که خیلی هم حتی ادعا داره داخل آی سی تی و اسمارت مانی اگر ببینتش میتونه خیلی کمکش کنه.
عنوان بعدی تحلیل مولتی تایم فریم تحلیل مولتی تایم فریم ما یه روشیه که بتونیم از همه در واقع اون عناوین قبلی توی همه تایم فریم ما استفاده کنیم یه جوری همه فاکتورهای تاثیرگذار توی تصمیمات مونو توی همه تایم فریم ها بررسی کنیم و در نهایت به یه نتیجه برسیم یه نرتی از این تحلیل مولتی تایم فریم خارج کنیم یعنی یه داستانی که قراره احتمال وقوع بالایی داشته باشهاین چیزیه که توی تحلیل تایم فریم بررسیش میکنیم عنوانش میکنیم.
اپیزود بعدی نتیجه گیری نحوه استفاده از همه اینا مجموع همه این مجموعه همه این فاکتورهاست و کانکلوژن یا نتیجهگیری چیزیه که به نظر من این سه تا اپیزود آخر خیلی مهمن هرچند ممکنه از نظر خیلیا چون من عنوان نتونستم چشمگیری براشون انتخاب کنم.
ممکنه که خیلیا فکر کنن مهم نیست ولی چکیده هر آنچه که من انجام میدم شخصاً داخل این سه تا اپیزود یا سبک منم در واقع قراره که یه مقطعی از بازار رو انتخاب کنم و همه ورودها رو تو اون مقطع همه ورودهایی که خودم انجام دادم و در موردشون صحبت کنم تحلیلشون کنم و بهشون یعنی یه جورایی انگار یه جلسه مثال خیلی مبسوط این قسمتو تموم کنم بریم سراغ قسمت بعدی ویدیو خب تو این بخش میخوام در مورد این صحبت کنم که این مجموعه ویدیویی مناسب چه کسایی هست و مناسب چه کسایی نیست چون میخوام همین اول بدون تعارف در مورد افرادی صحبت کنم که این ویدیو عملاً نه تنها باعث نمیشه که نتیجه بگیرن بلکه خوب باعث میشه که وقت افراد هم تلف بشه و خب بعد از اونم در مورد کسایی صحبت میکنم که خیلی توصیه میکنم که این افراد این ویدیوها رو ببینند به نظر من اولین دسته افرادی که توصیه من اینه که دنبال نکنند.
ویدیوها رو افرادی که دنبال قطعیت میگردن توی بازار چون به افرادی که دنبال قطعیت هستند نه تنها این مجموعهای که من الان دارم در موردش صحبت میکنم بلکه کلاً هر مجموعه دیگهای که در رابطه با آموزشهای مالی هست عملاً باعث نمیشه به این برسند که یه قطعیتی رو توی بازار پیدا کنند چون یه همچین مسئلهای مثل تبدیل مس به طلا میمونه نمیتونه وجود داشته باشه و اگرم وجود داشته باشه عملاً همه قواعد اقتصادی رو زیر سوال میبره به خاطر همین من اصلاً نمیخوام با بیشتر در موردش توضیح بدم و عقلانیتر اینه که این افراد توی این ویدیو نه تنها توی این ویدیوها بلکه توی ویدیوهای دیگهای هم که از افراد دیگه منتشر میشه دنبال قطعیت نباشند.
دومین دسته از افراد کسایی هستند که دنبال مخالفت کردنصرفاً مخالفت میکنند واسه اینکه مخالفت کنند کلاً هر چیزی که میشنون در مقابلش مقاومت میکنند کلاً افراد منطق گریزی هستند این افراد دسته اول من خیلی توصیه کردم بهشون که این ویدیوها و ویدیوهایی که پیرو آموزشهای مالی هست رو دنبال نکنند دسته دوم افراد کسایی هستند که من کلاً توصیه ام اینه که هیچ آموزشی رو دنبال نکنن به خاطر اینکه افراد منطق گریز آموزش ناپذیر هم هستند.
این افراد به نظر من رویه منطقی واسشون اینه که خودشون یه سری یه سری تجربیاتی رو به دست بیارن و نهایتاً یه این تجربیاتشون به یه نتایجی ختم بشه که از اون خط نتایج استفاده کنند در طول زندگیشون دسته سومی که در موردش صحبتافرادی هستند که دنبال تخلیه هیجاناتشون توی بازار هستند ببینید این بازارهای مالی اساساً به وجود اومدن که پولو از دست من و شما خارج کنند.
خب چه جوری این کارو انجام میدن یه ساز و کار مشخص دارند اونم استفاده از احساسات ماست حالا شما وقتی که خودتون عامدانه با اون احساساتی که اساساً نباید وجود داشته باشند تو این بازار توی بازار حضور داشته باشید در واقع مثل اینه که خودتون دو دستی پولتون رو تقدیم کنند تقدیم کنید به یه سری افراد دیگه و به نظر من رویه عقلانی نیست دنبال تخلیه هیجانات روانی نباید باشیم داخل بازارهای مالی تنها جایی که ما قرار نیست شبیه یعنی در واقع انسان گونه رفتار کنیم.
بازارهای مالی از نظر من دیگه شخصاً و خب این سه دسته سه دسته از افراد کسایی هستند که من توصیه میکنم وقتشونو یه جور دیگه یعنی در واقع دیدن این ویدیوها کمکی نمیتونه بهشون بکنه اینجوری بگم بهتره حالا بریم سراغ افرادی که من خیلی توصیه میکنم که این ویدیو ها را ببینند.
خب به نظر من افرادی که تجربه کار با مفاهیم آی سی تی و اسمارت مانی رو دارند جامعه هدف من هستند اساسا و خوب چون این افراد توی مسیر استفاده از این مفاهیم به یه سری اشکالات و ایراداتی برخورد کردن وقتی از طریق این مجموعه ایراداتشون برطرف بشه.
طبیعتاً اگه سود دهاز این طریق میتونن سودده بشن و اگرم خب هیچ مشکلی نداشته باشند با نکاتی که اینجا مطرح میشه حداقلش اینه که میتونن راندمان کاریشونو تا یه حد خیلی قابل قبولی ارتقا بدن پس نظر شخصی من اینه که این مجموعه بیشتر مناسب افرادی که حداقل یه آشنایی مختصر با این مفاهیم رو دارند و دنبال جواب سوالاتشون میگردن.
خب اما در مورد افراد تازه کار ببینید من یه وسواس ذهنی دارم و این وسواس ذهنی باعث میشه که من نتونم مطالب و نصف اون نیمه بگم یا مثلا از وسط شروع به گفتنشون کنم دقیقاً به همین دلیل مجبورم وقتی میخوام یه چیزی رو مطرح کنم کامل توضیح بدم توضیحش بدم و خب این باعث میشه که حتی افراد تازه کارم بتونن خیلیاز این ویدیوها استفاده کنند و خب به شرطی که خیلی دقیق تر عمل کنند.
چون یه سری مفاهیم عملاً تعریف نشده است واسشون هرچند من شروع من سعی میکنم که از سطح خیلی ابتدایی شروع به گفتن همه مطالب بکنم اما هر جایی هم که سوال داشته باشن اگه علاقهمند باشن میتونن سؤال بپرسن و یا خودشون تحقیق کنن خودشون سرچ کنن تو اینترنت دنبال اون تعاریفی که وقتی من مطرحشون میکنم باهاش آشنا نیستند بگردند یا در نهایت میتونن از خودم سوال بپرسند.
منم تا جایی که بتونم حتماً پاسخگو هستم قسمت بعدی بحثم در مورد اهداف اهدافی که این برنامه داره و خب این انتظارات منبعد از پایان این مجموعه ویدیویی تو دو تا سطح این مسئله رو در نظر گرفتم یعنی انتظاراتمو سطح اول اینه که افراد بتونن تا یه حد رضایت بخشی مثلاً ۸۰ ۹۰ درصد از ایراداتشون رو اینجا برطرف کنن.
آهان اینم بگم که اساساً من اگه اسم این مجموعه رو گذاشتم این لایتمنت به معنی روشنگری دقیقا به خاطر همین بود که جامعه هدفم افرادی هستند که قبلا با مفاهیم اسمارت مانی و آی سی تی آشنا هستند و خب یه سری اشکالاتی دارند که دنبال جواب سوالاتشون میگردند دقیقا به همین دلیل هم من این اسمو گذاشتم روی این مجموعه دوباره برگردم به اهداف و انتظارات خودم گفتم که دو تا سطحو در نظر گرفتم برای انتظاراتم سطح اول اینه کهبتونن تا یه حد رضایت بخشی مثلاً ۷۰ ۸۰ یا ۹۰ درصد حتی از ایراداتشونو اینجا برطرف کنند یعنی در واقع با دیدن این ویدیوها سطح دوم اینجوریه که افراد بتونن از این مفاهیمی که مطرح میکنند به یه سری استراتژیهای مشخص و الگوریتمیک و سالید برسن که به صورت روزانه قابل استفاده باشه خب و خب اگه این اتفاق بیفته که به واسطه اطمینانی که به مطالب دارم شک ندارم میفته برای شخص من حداقل خیلی میتونه رضایت بخش باشه خب مطالبی که میخواستم تو بخش مقدمه بگم اینجا تموم شد دیگه بیشتر از این وقتتون رو نمیگیرم همین مرسی از اینکه حوصله به خرج دادین به همراهی کردید.